Türk Savunma Sanayisinin gururu: Zırhlı Amfibi Hücum Aracı (ZAHA) Türk Savunma Sanayisinin gururu: Zırhlı Amfibi Hücum Aracı (ZAHA)

Festivalin sunuculuğunu Tarihi Kırkpınar’ın baş cazgırı Emin Ger yapacak. Etkinlikte, 38 başpehlivan da dahil olmak üzere yaklaşık 500 güreşçi sahaya çıkarak izleyicilere unutulmaz anlar yaşatacak. Katılımcılar arasında Kırkpınar başpehlivanları Yusuf Can Zeybek, İsmail Balaban, Orhan Okulu, Fatih Atlı, Osman Aynur ve Mustafa Taş gibi isimler yer alırken, CW Enerji Türkiye Yağlı Güreş Ligi birincisi Enes Doğan da mücadele edecek.

Başkan Aykan'dan Güreşseverlere Davet

Gölmarmara Belediye Başkanı Cem Aykan, yaptığı açıklamada, ata sporu yağlı güreşin kültürel mirasımızı ve toplumdaki dayanışmayı güçlendiren bir unsur olduğuna dikkat çekti. Aykan, “Geleneksel sporlarımız, birliğimizi ve beraberliğimizi pekiştiren önemli etkinliklerdir. Yağlı güreş, geçmişten gelen coşkusuyla yaşatılmaya devam ediyor. Bu festivali düzenleyerek ata sporumuzu destekliyor ve geleceğe taşımak için çaba sarf ediyoruz. Etkinliğimizin tüm giderleri bağışçılarımızın destekleriyle karşılanıyor, kamu kaynakları kullanılmıyor” dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ