Galatasaraylı eski futbolcu ve spor yazarı Gökmen Özdenak’tan sevenlerini endişelendiren haber geldi. Edinilen bilgilere göre Özdenak, 29 Aralık günü saat 15.00 sıralarında evinde aniden rahatsızlandı. Durumun bildirilmesi üzerine adrese sağlık ekipleri sevk edildi.

Kalbi İki Kez Durdu
KOAH hastası olduğu belirtilen Gökmen Özdenak’ın yaklaşık 40 dakika boyunca nefessiz kaldığı ve nabzının durduğu öğrenildi. Eve gelen sağlık görevlilerinin müdahalesiyle Özdenak’ın kalbinin iki kez durduğu, yapılan müdahalelerle yeniden hayata döndürüldüğü aktarıldı.
Entübe Edildi, Tedavisi Sürüyor
Acil müdahalenin ardından Gökmen Özdenak’ın entübe edilerek hastaneye kaldırıldığı ve yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındığı bildirildi. Özdenak’ın sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu, yoğun bakımda tedavisinin devam ettiği ve gelişmelerin yakından takip edildiği kaydedildi.

Galatasaray’ın Efsane İsmi
Galatasaray tarihinin unutulmaz futbolcularından biri olan Gökmen Özdenak, futbol kariyerine İstanbulspor’da başladı. 1967 yılında 20 yaşındayken Galatasaray’a transfer olan Özdenak, sarı-kırmızılı formayı 13 yıl boyunca giydi ve kulüp tarihine adını yazdırdı.
1980 yılında futbolu bırakan Özdenak, kariyerinde toplam 327 maçta 105 gol kaydetti. Galatasaray formasıyla 297 maçta 99 gole imza atan efsane futbolcu, Milli Takım formasını ise 14 kez giydi.
Spor Yorumculuğu da Yaptı
Futbolu bıraktıktan sonra spor yazarlığı ve yorumculuk yapan Gökmen Özdenak, uzun yıllar Telegol programında yorumcu olarak ekranlarda yer aldı.




