Manisa’da başlayacak olan Dünya Su Topu Şampiyonasına katılacak olan Su Topu U-16 Milli Takımı ay sonunda şehzadeler şehri kampa giriyor.

Geçtiğimiz yıl 29 Temmuz ve 15 Ağustos tarihleri arasında U17 Avrupa Su Topu Şampiyonasına ev sahipliğini başarılı bir şekilde üstlenen Manisa şehri bu yılda 28 Haziran 6 Temmuz tarihleri arasında ev sahipliği yapacak.

Dünya Su Topu Şampiyonası Hazırlıkları Başladı (1)

Türkiye Su Topu Federasyonun ev sahipliğinde 21 ülkenin katılacağı U-16 Kadınlar Dünya Su Topu Şampiyonası gerçekleştirilecek. Şampiyonada her hangi bir aksiliğin yaşanmaması için Su Topu Federasyonu ve Manisa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün tüm birimleri Dünya Şampiyonasının yapılacağı Atatürk Olimpik Spor Kompleksi'nde hummalı bir çalışma içerisinde.

Su Topu Kadın Milli Takımı, Milli Takım Antrenörleri İpek Acar, Furkan Serbest, Oğuzhan Yazıcı direktifliğin 21 Sporcu günler öncesinden şampiyona ev sahipliğini üstlenen Manisa’da hazırlıklarını başladı.

Dünya Su Topu Şampiyonası Hazırlıkları Başladı (3)

Bursa Gürsu'nun yetenekli kramponları eğitilecek Bursa Gürsu'nun yetenekli kramponları eğitilecek

Dünya şampiyonasının yapılacağı Atatürk Olimpik Spor Kompleksi'nde çalışmalar tüm hızıyla sürdürülürken diğer yanda Galatasaray, İzmir Daltonlar Koleji, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Nevşehir Gençlik Spor Kulübü, ODTÜ, Elazığ Gençlik Spor Kulübü, Hatay Büyükşehir Belediyespor ve Ankara Keçiören Bağlum Gençlik Spor Kulüplerinden oluşan 21 kişilik U-16 Su Topu Kadın Milli Takımı güçlü rakipleri karşısında mücadele edecek.

Dünya şampiyonasına renk katacak takımlar arasında ABD, Kanada, Çin, Macaristan ve diğerleri bulunuyor.

Dünya Su Topu Şampiyonası Hazırlıkları Başladı (2)

Şampiyonanın yapılacağa şehre ziyaretler başladı

Dünya şampiyonasının yapılacağı Manisa’ya gelen Türkiye Su Topu Federasyonu Başkanı Mete Erol, Manisa Gençlik Spor İl Müdürü Yunus Öztürk’ü makamında ziyaret ederek son hazırlıklar hakkında bilgi aldı.

Türkiye Su Topu Federasyonu Başkanı Mete Erol,

“Bilindiği üzere geçtiğimiz yıl Manisa şehri U17 Avrupa Su Topu Şampiyonasına başarılı bir şekilde ev sahipliği yaptı. Federasyon olarak bu ev sahipliğini referans olarak değerlendirerek bu yılda Dünya şampiyonasını Manisa’da yapılmasını doğru bulduk. Ciddi rakipler şehrimize gelecek Manisalılar başta olmak üzere Egeliler unutamayacaklar bir su topu şampiyonası izleyecek. Buradan Su Topu severleri maçlara katılımı bekliyoruz” dedi

Dünya Su Topu Şampiyonası Hazırlıkları Başladı (5) 

Kaynak: HABER MERKEZİ