Yunusemre Belediyesi Alzheimer hastalarını unutmadı: Yeni merkez kuruluyor Yunusemre Belediyesi Alzheimer hastalarını unutmadı: Yeni merkez kuruluyor

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), ekim ayı itibarıyla mesken ve sanayi aboneleri için doğal gaz satış tarifelerinde herhangi bir değişiklik yapılmadığını duyurdu. BOTAŞ'ın resmi internet sitesinde yayımlanan tarife tablosuna göre, elektrik üretimi amacıyla kullanılan gaz tarifesi de sabit kaldı. BOTAŞ, doğal gaz toptan satış fiyatlarını belirlerken piyasa koşulları, ülkenin ekonomik durumu ve maliyet unsurlarını dikkate aldığını açıkladı.

Yıl sonunda artacak mı?

Kuruluş, "Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun tarife ile ilgili kararları ve alım işletme giderlerindeki değişim göz önünde bulundurularak, fiyatların mümkün olan en makul seviyede belirlenmesi sağlanmaktadır" ifadelerini kullandı. Ayrıca, BOTAŞ, konutlarda uygulanan doğal gaz fiyatlarının, Avrupa ülkeleri arasında Ukrayna'dan sonra en düşük seviyede olduğunu belirtti. Ancak, yıl sonunda fiyat artışlarının olabileceği yönünde spekülasyonlar mevcut.  Tüketiciler, ekim ayı itibarıyla sabit kalan doğal gaz tarifeleri hakkında daha fazla bilgiye BOTAŞ’ın resmi web sitesinden ulaşabilecekler.

Kaynak: manisameydangazetesi.com.tr