Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan karara göre, Din İşleri Yüksek Kurulu üyeliklerine Doç. Dr. Bayram Köseoğlu, Doç. Dr. Mustafa Çakır, Dr. Fatih Mehmet Aydın, Dr. Yahya Solmaz, Tahir Tural ve Lokman Arslan atandı.
Diyanet’in üst kademelerinde ise başkan yardımcıları değişti. Yeni başkan yardımcıları Hüseyin Hazırlar, Hafız Osman Şahin, Fatih Mehmet Karaca ve Hatice Boynukalın Şenkardeşler oldu.
BirGün'ün haberine göre;Atamalar arasında dikkat çeken isim Hatice Boynukalın Şenkardeşler oldu. Şenkardeşler, daha önce açıklamalarıyla gündeme gelen Ayasofya Camii eski başimamı Mehmet Boynukalın’ın kardeşi. Aynı zamanda, eski AK Parti Gençlik Kolları Başkanı, milletvekili ve Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı olarak görev yapan Abdurrahim Boynukalın’ın halası olduğu belirtildi.
Mehmet Boynukalın, geçmişte yaptığı açıklamaların ardından Ayasofya Camii Başimamlığı görevinden alınmıştı.





