27 Ekim Pazartesi günü saat 22.48’de merkez üssü Balıkesir’in Sındırgı ilçesi olan 6.1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem, çevre illerde olduğu gibi Manisa’da da şiddetli şekilde hissedildi.

Manisa Emniyetinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü buluşması
Manisa Emniyetinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü buluşması
İçeriği Görüntüle

I M G 1983

Sarsıntının ardından çok sayıda vatandaş panik halinde evlerini terk ederek sokaklara çıktı. Kent genelinde toplanma alanlarına akın eden Manisalılar, geceyi dışarıda geçirdi.

Manisa Valisi Vahdettin Özkan, depremin ardından yaptığı açıklamada kentte can kaybı olmadığını belirtti. Özkan, bazı evlerde ve metruk binalarda kısmi çatlak ve çökmelerin meydana geldiğini ifade etti.

I M G 1985

Valilikten yapılan açıklamada, depremin ardından Türkiye Afet Müdahale Planı kapsamında ilgili kurum yetkililerinin Vali Özkan başkanlığında Kriz Merkezinde toplandığı bildirildi. Toplantıda kent genelindeki hasar durumu ve alınacak önlemler ele alındı.

Kaynak: HABER MERKEZİ