Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih dönemi de 1 Ağustos itibariyle başladı. Manisa İl Müdürlüğü’nün koordinasyonunda 17 ilçede Tercih Danışmanlığı Noktası kurulurken bu hizmet Demirci ilçesinde de öğrencilere ve vatandaşlara hizmet veriyor.

1 – 13 Ağustos 2025 tarihleri arasında yapılacak olan YKS tercihleri sebebiyle Demirci Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda Demirci Belediyesi girişinde stant oluşturuldu. Bu stantta Rehberlik ve Araştırma Merkezi’nde görevli ve alanında uzman öğretmenler, tercih yapacak öğrencilere destek veriyor.

Tercih Danışmanlığı Noktası’na gelen öğrenciler uzmanlar tarafından YKS puanı baz alınarak öğrencinin gitmek istediği bölüm ve üniversiteler kılavuzdan bakılıyor, buna göre aday için uygun seçenek adaya sunularak tercih yapmasına yardımcı olunuyor.
YKS Tercih Danışmanlığı Noktası 1-13 Ağustos tarihleri arasında her gün 10.00 ile 19.00 saatlerinde öğrencilere hizmet sunmaya devam edecek.





