Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin 103. yıl dönümü ve 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, zaferin Türk milletinin hürriyet ve istiklâl uğruna ortaya koyduğu eşsiz iradenin bir göstergesi olduğunu vurguladı.
“30 Ağustos yalnızca bir askerî zafer değil; aynı zamanda milletimizin yeniden dirilişinin, varoluş mücadelesinin ve ebedî istiklâlinin tescilidir.” diyen Erdoğan, Büyük Zafer’in Cumhuriyet’in temellerini attığını ifade etti.

“Bu millet asla boyunduruk altına alınamaz”
Erdoğan mesajında, Büyük Taarruz’un yalnızca Türk milletine değil, esaret altındaki tüm mazlum milletlere de umut olduğunu belirterek şunları kaydetti:
“Bu büyük zaferle Türk milleti, tüm dünyaya bir kez daha ilan etmiştir ki; bu millet asla boyunduruk altına alınamaz, esareti kabul etmez, bağımsızlığından ödün vermez.”
“Ecdadımızın emanetini daha müreffeh yarınlara taşıyacağız”
Zaferin yalnızca tarihî bir hatıra değil, aynı zamanda geleceğe ışık tutan bir rehber olduğunu dile getiren Erdoğan, “Türkiye Yüzyılı’nda, ecdadımızın kanlarıyla bizlere emanet ettiği bu vatanı daha güçlü ve daha müreffeh bir ülke hâline getirmek, en büyük vazifemizdir.” dedi.

Şehit ve gazilere minnet
Mesajının sonunda Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmetle, aziz şehitleri minnetle anan Erdoğan, kahraman gazilere şükranlarını sundu. Cumhurbaşkanı, milletin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı en kalbi duygularla kutladığını ifade etti.




