Açıklamaya göre, işletmelerin işletme kapasitelerini henüz güncellememiş olmaları nedeniyle başvurular ileri bir tarihe alındı. 2026 yılı besilik hayvan ithalatı başvuruları 26 Ocak – 06 Şubat 2026 tarihleri arasında yapılacak. Başvurular, İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlükleri üzerinden kabul edilecek.

MASKİ’den Derelerde Güvenlik Hamlesi: 12 Kilometrelik Korkuluk Çalışması Başladı
MASKİ’den Derelerde Güvenlik Hamlesi: 12 Kilometrelik Korkuluk Çalışması Başladı
İçeriği Görüntüle

Yetkililer, başvurular sırasında işletme kapasitelerinin TÜRKVET sistemi üzerinden kontrol edileceğini vurguladı. Kapasitesini güncellemeyen ve TÜRKVET’e kaydı bulunmayan işletmelerin başvuruda bulunamayacağı hatırlatıldı.

Manisa Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, yetiştiricilerin herhangi bir mağduriyet yaşamaması için işletme bilgilerini ve kapasitelerini şimdiden güncellemeleri çağrısında bulundu. Duyuru, T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından da önemle kamuoyuna bildirildi.

Detaylı bilgilere Bakanlığın resmi internet sitesi üzerinden ulaşılabileceği belirtildi.

Kaynak: HABER MERKEZİ