"Üzüm Fiyatı Bir Haftada Yarıya Düştü"

Manisa'da feci kaza 1 ölü 6 yaralı Manisa'da feci kaza 1 ölü 6 yaralı

Bakırlıoğlu, bir hafta önce üzüm fiyatlarının 15 lira civarında olduğunu ancak kısa sürede 7 liraya kadar düştüğünü vurguladı. Geçen yıl üzüm fiyatlarının 16 lira olduğu dönemde üretim maliyetlerinin bugüne göre çok daha düşük olduğunu belirten Bakırlıoğlu, artan mazot ve gübre fiyatlarının üreticiyi zor durumda bıraktığını söyledi. Bakırlıoğlu, “Bugün TMO çiftçinin kara gün dostu değil mi? TMO olarak şimdi alım yapmayacaksan ne zaman yapacaksın?” diye sordu.

Sarıgöl 2 (1)

"TARİŞ Yetersiz, TMO Harekete Geçmeli"

Bekir Başevirgen de TMO’nun fiyat açıklamaması nedeniyle üzüm fiyatlarının daha da düştüğünü belirtti. TARİŞ’in kuru üzüm için açıkladığı 100 liralık fiyatın yeterli olmadığını savunan Başevirgen, TMO’nun devreye girmemesi nedeniyle üreticilerin tüccara mahkum olduğunu ifade etti.

Üzüm Üreticileri Tepkili

Toplantıya katılan üzüm üreticileri de düşük fiyatlara tepki göstererek, hükümetin çiftçilere yeterli desteği vermediğini belirtti. Üreticiler, ürünlerinin maliyetini bile karşılayamadıkları için büyük sıkıntılar yaşadıklarını dile getirdi.

Sarıgöl’de düzenlenen basın açıklamasında, üreticiler sembolik olarak üzüm dökerek tepkilerini gösterdi. Sarıgöl Belediye Başkanı Tahsin Akdeniz de üreticilere destek vererek, yerel yönetimlerin çiftçilere daha fazla destek sağlaması gerektiğini vurguladı.

Kaynak: HABER MERKEZİ