Büyükşehir Kooperatiflerin yüzünü güldürdü Büyükşehir Kooperatiflerin yüzünü güldürdü

Türkiye'de her 5 çocuktan birinin okula aç gittiğini ve 100 çocuktan 32'sinin okulu bırakıp çalışmak zorunda kaldığını belirten Bakırlıoğlu, ekonomik kriz nedeniyle en çok çocukların etkilendiğini söyledi.

"Çocuklar ekonomik krizin faturasını ödüyor"

Bakırlıoğlu, Türkiye'de 3 çocuktan birinin yoksulluk içinde yaşadığını ve 7,6 milyon çocuğun göreli yoksulluk sınırının altında olduğunu ifade etti. Avrupa ülkeleriyle kıyaslandığında çocuk yoksulluğunda Türkiye’nin %30 oranıyla en yüksek seviyede olduğuna dikkat çeken Bakırlıoğlu, “Çocuklarımız, yanlış ekonomi politikalarının en ağır bedelini ödüyor” dedi.

"İktidarın bütçesinde çocuğun adı yok"

CHP'li Bakırlıoğlu, Türkiye'de çocuk yoksulluğunun yetişkin yoksulluğunun iki katı olduğunu belirterek, iktidarın sunduğu bütçelerde çocuklara yönelik bir çözümün olmadığını eleştirdi. Bakırlıoğlu, CHP’nin yıllardır okullarda en az bir öğün ücretsiz yemek verilmesi çağrısında bulunduğunu hatırlatarak, Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu konuda adım atmadığını söyledi. Ekonomik zorluklar nedeniyle çocukların eğitimden koparıldığını ve çalışmak zorunda kaldığını belirten Bakırlıoğlu, bu durumun ülkenin geleceği için endişe verici olduğunu ifade etti.

Kaynak: HABER MERKEZİ