“Çiftçimizin alın teri tehdit altında, devlet acilen harekete geçmelidir”

CHP’li Özkösemen yaptığı açıklamada, “Manisa’mızda yaşanan don felaketi, tarım emekçilerimizi ve üreticilerimizi derinden etkilemiştir. Yaşanan hasar, hem çiftçimizin alın terini hem de Manisa ekonomisini doğrudan tehdit etmektedir” dedi.

Tarım politikalarına ve iklim krizine yönelik eleştirilerde bulunan Özkösemen, “Bu afet sadece doğanın bir sonucu değildir; yıllardır tarıma gereken önemin verilmemesi, üreticinin desteklenmemesi ve iklim krizine karşı hazırlıksızlık, bu tür felaketlerin etkilerini kat kat artırmaktadır” ifadelerini kullandı.

Whatsapp Image 2025 04 12 At 09.59.25

“Devlet tüm kurumlarıyla devreye girmelidir”

Özkösemen, CHP olarak üreticilerin yanında olduklarını vurgularken, devletin sorumluluk alması gerektiğini de şu sözlerle dile getirdi:

“Devletin tüm kurumlarını acilen harekete geçmeye, afet bölgesi ilanının akabinde zarar tespit çalışmalarını şeffaf bir şekilde yapmaya ve çiftçimize kayıplarını telafi edecek düzeyde maddi destek sağlamaya davet ediyoruz.”

Tarım sigortalarının yetersiz kaldığını belirten Özkösemen, mevcut sistemin daha kapsayıcı hale getirilmesi gerektiğini söyledi. “Tarım sigortalarının kapsamı genişletilmeli, çiftçimizin ürününü koruyan sistemler daha erişilebilir hale getirilmelidir” diyerek, üreticilerin yaşadığı güvencesizlik sorununa dikkat çekti.

Whatsapp Image 2025 04 12 At 09.59.25 (1)

“Bu topraklarda üretmek bir direniştir”

Konuşmasında yetkililerin sessizliğine de tepki gösteren Özkösemen, “Bugün suskun kalan yetkililer, yarın üreticimizin karşısına hangi yüzle çıkacaktır?” diyerek iktidarın tutumunu eleştirdi. Tarımsal üretimin önemine vurgu yapan CHP İlçe Başkanı, sözlerini şöyle tamamladı:

“Bu topraklarda üretmek bir direniştir. Çiftçimizin direncini kırmak isteyen her anlayışa karşı durmaya devam edeceğiz. Manisa’mızın emeğini, alın terini ve geleceğini savunmak boynumuzun borcudur. Tüm halkımıza geçmiş olsun diyor, zarar gören üreticilerimize sabır ve dayanışma diliyorum.”

TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar Manisa’da TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar Manisa’da

Don felaketinin ardından hasar tespit çalışmalarının başlaması beklenirken, bölge üreticileri verilecek desteklerle yeniden ayağa kalkmayı umut ediyor.

Whatsapp Image 2025 04 12 At 09.59.26 (1)