Herkese merhaba. Aslında bu yazıyı kaleme almadan önce çok düşündüm. Bazı kesimler tarafından yanlış anlaşılabilmek istemiyorum. Ama bu riski göze alarak yazmaya karar verdim. 

CHP içinde neler oluyor? 

Türkiye’de oluşan siyaset anlayışı dünya ülkelerine göre çok geride. ABD’de Cumhuriyetçiler ve Demokratlar bulunuyor. Türkiye’de ise bu durum neredeyse 10 ana kola ayrılmış durumda. Hepsinin ideolojisi farklı. Aslında dışarıdan bakıldığında demokrasinin yaşandığı bir ülke olarak görünse de bu durum böyle değil. Türkiye’de siyasi partilerin içlerinde oluşan iç hesaplaşma, kendi sonlarını hazırlıyor. Her siyasi partide olduğu gibi CHP’nin içinde de ihtiras savaşı bulunuyor. CHP’nin 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyen bir grup bulunuyor. Bu grubun bazı operasyonlar çektiği belirtiliyor. Yenilen bir kişinin kalbinde olan tek bir şey bulunur; İNTİKAM!

CHP’YE ZARAR VERİLİYOR!

Kemal Kılıçdaroğlu, etrafında bulunan çok sayıda kişinin etkisinde kalıyor. Bunun nedeni belki de yaşının geçmesinden kaynaklanıyor. Kemal Bey, gerçekten Türk siyasetinde yerini almış bir şahsiyet. Ama bu tür olaylar hem kendisine hem CHP’ye zarar veriyor. Bu durumu iyi anlamak ve analiz etmek gerekmektedir. Özgür Özel gerçekten 47 yıl sonra başarılamayanı başardı. Elbette burada kötü ekonomi yönetiminin de etkisi bulunuyor. Ama vatandaşlar CHP’ye güvenmeye başladı. CHP kendi iç hesaplaşmalarını bitirdiği gün Türkiye’de iktidar olacaktır. Özgür Özel’in cumhurbaşkanlığı için ön plana çıkmak istememesinin tek bir nedeni bulunuyor. CHP lideri siyaset ile büyümüş bir isim. Kimin seçileceğini kendisi de biliyor. Bu nedenle İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın cumhurbaşkanlığı için uygun olduğunu düşünüyor. Her siyasi gibi Özgür Özel de bu makamı istiyor. Ama dediğim gibi, siyaset başka bir durum. Bir yenilgi daha istemiyorlar veya istememeliler. 

MANİSA’DA BU DURUM FARKLI İŞLİYOR!

Manisa’da ise bu durum farklı işliyor. Özgür Özel’e memleketi Manisa’dan operasyon çekiliyor. Bilindiği üzere Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay’ın da bu duruma alet edilmesini şiddetle kınıyorum. Böyle iddialar CHP’nin işine yarar. Bunu anlamayacak kadar siyasetten uzak insanlar bulunuyor. Elbette iddiaların yalan olduğunu düşünüyorum. Gülşah Hanım ve Özgür Bey’in ailelerinin bu iddialara karşılık nasıl üzüldüklerini tahmin edebiliyorum. Bir de Gülşah Başkan’ın hastalığının bu duruma alet edilmesi de ayrı bir tartışma konusu. İnsanlığa gerçekten sığmaz. Türkiye’de siyaset yapmak, bir akıl hastasının bir günüyle eşit olduğunu değerlendiriyorum. Bu kadar zorluklara rağmen devam edebiliyorlar. Bu konuda takdir edilmeleri gerekiyor. Artık Türkiye’de siyaset anlayışı böyle olmamalı. Değişim her alanda gerçekleşmeli… 

Oluşan yoğunluktan dolayı yazılara ara vermiştim. Artık devam edeceğim. Tüm analizlerimi kamuoyuna sunacağım. Tekrardan görüşmek üzere… Haber ile kalın…