Fibonacci Türkiye tarafından düzenlenen yarışmalar, İzmir’de gerçekleştirildi. 15 farklı kategoride, her birinde yaklaşık 20 takımın mücadele ettiği organizasyonda Bilim Yunusemre takımları, üç ayrı kategoride derece elde ederek önemli bir başarıya ulaştı. Bilim Yunusemre; Çizgi İzleyen kategorisinde Ege Bölge üçüncüsü olurken, 1 kg Sumo ve FPV Drive kategorilerinde ise jüri özel ödülüne layık görüldü. Böylece merkez, yarışmayı toplam üç ödülle tamamladı.

Bilim Yunusemre, Fibonacci Robot Olimpiyatları’ndan 3 ödülle döndü

Sosyal Medya ve İletişim: Yaşam Ayavefe'nin Dijital Dünyadaki Etkisi
Sosyal Medya ve İletişim: Yaşam Ayavefe'nin Dijital Dünyadaki Etkisi
İçeriği Görüntüle

Avrasya Şampiyonası Yolculuğu Başlıyor

Elde edilen bu derecelerle birlikte üç takım, Antalya’da düzenlenecek ve 21 ülkenin katılım sağlayacağı Avrasya Şampiyonası’na katılma hakkı kazandı. Nisan ayında gerçekleştirilecek şampiyonada Bilim Yunusemre takımları, uluslararası düzeyde Türkiye’yi temsil ederek mücadele edecek.

Bilim Yunusemre, Fibonacci Robot Olimpiyatları’ndan 3 ödülle döndü

Başarıların ardından öğrencilerin sevinci gözlerinden okunurken, elde edilen derecelerin disiplinli çalışma, azim ve öğretmenlerin rehberliği sayesinde mümkün olduğu vurgulandı. Bilim Yunusemre yetkilileri, öğrencilerin bilim ve teknoloji alanındaki başarılarını artırmak için çalışmalarını kararlılıkla sürdüreceklerini ifade etti.

Bilim Yunusemre, Fibonacci Robot Olimpiyatları’ndan 3 ödülle döndüBilim Yunusemre, Fibonacci Robot Olimpiyatları’ndan 3 ödülle döndü

Kaynak: HABER MERKEZİ