Başevirgen, “Enflasyon karşısında geliri azalan vatandaşlar, kredi kartı ve bireysel kredi borçlarını artırıyor. Borçlarını ödeyemeyenler ise icralık oluyor. İktidar, beceriksiz ekonomi politikalarıyla vatandaşları bilinçli bir şekilde borç sarmalına soktu” dedi.

Bireysel Borçlarda Rekor Artış

Bankalara ve finans kuruluşlarına olan bireysel kredi ve kredi kartı borçları, 3–10 Ekim haftasında 47,8 milyar TL artarak 5 trilyon 392 milyar TL’ye yükseldi. Bireysel kredi borçları 2 trilyon 738 milyar TL, kredi kartı borçları ise 2 trilyon 654 milyar TL oldu. Bankalar tarafından icra takibine alınan borçlar ise 2025 başından bu yana yüzde 90,2 artışla 101 milyar TL’ye ulaştı.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel: ''‘Yazacağız O Hikayeyi Genel Başkanım’ dedi''
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel: ''‘Yazacağız O Hikayeyi Genel Başkanım’ dedi''
İçeriği Görüntüle

Başevirgen, vatandaşların toplam finansal borcunun varlık yönetim şirketleri ve TOKİ’ye olan borçlarla birlikte 5 trilyon 551 milyar TL’ye çıktığını belirtti. “Vatandaşın toplam borcunda yıl başından bu yana 1 trilyon 481 milyar TL artış yaşandı” dedi.

İcra Dosyaları Rekor Kırıyor

UYAP verilerine göre 1 Ocak – 17 Ekim arasında icra dairelerine gelen yeni dosya sayısı geçen yıla göre yüzde 11 artarak 8 milyon 229 bine yükseldi. Derdest dosya sayısı ise 24 milyon 739 bine ulaşarak son bir yılda 1 milyon 780 bin adet arttı.

Başevirgen, “Enflasyon karşısında geliri azalan vatandaşların kredi borçları artıyor, borçlarını ödeyemeyenler icralık oluyor. İktidarın ekonomi politikaları vatandaşı bilinçli olarak borç sarmalına soktu” ifadelerini kullandı.

Kaynak: HABER MERKEZİ