Şehit Yüzbaşı Necdi Şentürk Parkı’nda (Merkez Park) düzenlenen festivalin açılışına Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu, Akhisar Belediye Başkanı Ekrem Kayserili, CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu ve çok sayıda davetli katıldı. Açılışın ardından protokol üyeleri festival alanındaki stantları gezerek üreticiler ve ziyaretçilerle bir araya geldi.

Akhisar’ın lezzetleri öne çıktı
Festival süresince “Zeytin Denince Akhisar”, “Akhisar’da Kahvaltı Kültürü”, “Akhisar Köftesi”, “Tahin Helvası” ve “Katmer” gibi şehrin simge lezzetleri panel ve söyleşilerde tanıtıldı. “Ustadan Çırak’a” etkinliklerinde ise coğrafi işaretli tatların yapımı uygulamalı olarak gösterildi.

Ziyaretçiler, Akhisar’a özgü zeytin, zeytinyağı, lokma, tahin helvası, mübadil yemekleri, pideli paça, keşkek ve sakatat ürünlerini tatma fırsatı buldu. Ayrıca “Akhisar Lezzet Pasaportu” tadım oyunu ve canlı pişirim şovları büyük ilgi gördü.

Sanat ve çocuk etkinlikleri de festivalde yer aldı
Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi Atölye Çadırı’nda seramik, keçe ve mozaik gibi el sanatları atölyeleri düzenlenirken, çocuklar için boyama ve eğlenceli etkinlikler gerçekleştirildi.

Belediye ürünleri ilgi odağı oldu
Akhisar Belediyesi’nin Sindelli Mahallesi’ndeki Anıt Zeytin Bahçesi ve diğer üretim alanlarından elde edilen doğal zeytin ve zeytinyağları, festival stantlarında ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü. Belediye üretimi ürünler, stantlarda adeta ilgi odağı haline geldi.

Başkan Kayserili festivali halkla birlikte yaşadı
Akhisar Belediye Başkanı Ekrem Kayserili, festival boyunca tüm etkinliklerde yer alarak hemşerileriyle bir araya geldi, stantları gezdi, üreticilerle sohbet etti ve vatandaşlarla hatıra fotoğrafları çektirdi. Gösterilen yoğun ilgi karşısında mutluluk yaşayan Başkan Kayserili, festival coşkusunu halkla birlikte yaşadı.






















