AK Parti Grubu, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday çıkarmayacak AK Parti Grubu, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday çıkarmayacak

Manisa’nın Yunusemre ilçesinde bulunan ve 2 bin 700 yıllık bir geçmişe sahip olan Aigai Antik Kenti’nde 2025 yılı kazı çalışmaları başladı. Sponsor desteği konusunda sıkıntı yaşayan antik kentte kazı faaliyetleri, Yunusemre Belediyesi’nin sağladığı destekle yeniden hayat buldu.

Aigai Antik Kenti’nde Kazılar Yeniden Başladı (3)

“Destekçilere teşekkür ederiz”

Kazıların başkanlığını yürüten Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yusuf Sezgin, yaptığı açıklamada kazı sezonuna yeniden başladıklarını ifade etti. Sezgin, “Aigai'daki 2025 yılı çalışmaları başladı. Destekçilerimize teşekkür ederiz” dedi. Aigai Antik Kenti’nde yürütülen kazı çalışmaları, hem kentin tarihi dokusunu ortaya çıkarmak hem de bölgenin kültürel mirasına katkı sağlamak amacıyla sürdürülüyor. Belediye desteğiyle yeniden başlayan çalışmaların, antik kentin daha fazla bölümünün gün yüzüne çıkarılmasına katkı sağlaması bekleniyor. Kazıların, bilimsel verilerin elde edilmesine ve Aigai’nin geçmişine dair daha fazla bilginin gün yüzüne çıkarılmasına imkan tanıyacağı belirtiliyor. Destekçilerin katkılarıyla sürdürülen çalışmalar, bölgedeki kültürel mirasın korunması açısından da önem taşıyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ