Tarım ve Orman Bakanlığı’yla beraber Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü’nün koordinatörlüğünde yürütülen "İyi Tarım Uygulamalarının Yaygınlaştırılması ve Kontrolü Projesi” kapsamında, Manisa Tarım ve Orman İl Müdürlüğünce gerçekleştirilen “Ahmetli İyi Tarım Uygulamaları ile Kalıntısız Üzüme Devam Ediyor Projesi” Ahmetli İlçesinde uygulanmaya başlandı.

21 Üreticiyle Kalıntısız Üzüme Devam (1)

Ahmetli İlçesi Yaraşlı Mahallesinde gerçekleşen etkinliğe; Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, İl Müdürü Yardımcısı Serdar Mersinli, Gıda Kontrol Genel Müdürlüğünden Şube Müdürü Sadık Ertuğrul, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Gökmen Kaya, Ahmetli İlçe Tarım ve Orman Müdürü Murat Yasak, Muhtarlar, konu sorumlusu teknik personeller ile üreticiler katıldı.

21 Üreticiyle Kalıntısız Üzüme Devam (8)

Bütün aşamalar kayıt altına alınıyor

“Ahmetli İyi Tarım Uygulamaları ile Kalıntısız Üzüme Devam Ediyor Projesi” kapsamında konuşan Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk;

“Projemiz, Ahmetli İlçemizde 21 üretici ile toplam 1.100 dekarlık bağ alanında uygulanacak. Salkım güvesi zararlısı için 405 adet, külleme için ise 215 adet biyolojik preparat dağıtımı gerçekleşti. Projemizin bütçesi toplam 601.150 TL. olup, yüzde 75’i Bakanlığımız katkılarıyla gerçekleşti.

Bitkisel üretimde İyi Tarım Uygulamaları ile üretimin bütün aşamalarının kayıt altına alınması ve izlenebilir olması sağlanmakta. Bağlarda salkım güvesi, külleme ve kurşuni küf hastalık ve zararlıları ile mücadelede biyoteknik preparatlar kullanılarak kimyasal mücadele, minimum seviyeye indirilecek. Üreticilerin toprak ve pestisit analizi yapmaları sağlanarak, kalıntısız ürün elde edilecek” ifadelerini kullandı.

21 Üreticiyle Kalıntısız Üzüme Devam (9)

21 Üreticiyle Kalıntısız Üzüme Devam (7)

21 Üreticiyle Kalıntısız Üzüme Devam (4)

Eğitim sisteminde yapılan haksızlık gündemde Eğitim sisteminde yapılan haksızlık gündemde

21 Üreticiyle Kalıntısız Üzüme Devam (2) 

Kaynak: HABER MERKEZİ