Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

Tanıtım toplantısında konuşan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek,

“Benim içinden tek istediğim şey doğruluk ve dürüstlüktür. Öncelikle bunu belirtmek istedim. Daha sonrasında geçtiğimiz süreç sırasında Evet seçim boyunca verdiğimiz bir söz vardı. Vatandaşlarımız su pahalılığından çok şikayetçiydi. Öncelikli olarak iki ton suyu bir TL gibi sembolik bir rakamdan sunduk. Bu sembolik takımın karşılığı şuydu. Inşallah hiç kullanım hakkıydı. Kişilerin parası olup olmamasına göre denetlenemezdi. O yüzden dolayı sembolik bir liradan verdik ve sonraki süreçte kademelerde de yüzde otuz indirim uyguladık. Bu vatandaşlara da çok büyük bir mutluluk yarattı. Gördüğüm herkes bana teşekkür ediyorlar. Vatandaşlarımız verdiği dilekçelerle birlikte normal mekanik sayaçlarını değiştirebiliyorlar. Bunun da önünü açmış olduk. Manisa Büyükşehir Belediyesi'ndeki meclis üyelerine de gerçekten buradan bir kez daha teşekkür ediyorum. Toplumun başında bir destek yaptık. Çünkü toplu ulaşımda gerçekten artık anahtar kapatma noktasına gelmişlerdi ulaşımdaki arkadaşlarımız. Bunları yapmamız gerekmekle onlara bir için sağladık. Önümüzdeki günlerde toplu ulaşımdaki araç sayılarını da yaklaşık iki kat boyunca arttıracağız. Ve artık vatandaşlarımız, bu arkadaşlarımızdan vazgeçecekler. Ve toplu ulaşımın arkasında  Türk bayrağı ve Atatürk'ün resmi olacak. Geri kalan toplu başındaki herkese reklam alma özgürlüğü gördük. Onların da ekonomilerine girmemize dokunmak istedik. Yaşlı bakım evinde kalan yaşlılarımız vardı. Onlara bin TL gibi bir destek veriyordu Büyükşehir Belediyesi. Bu ekonomik koşullarda bin lira. Onlara hiçbir şey ifade etmiyordu. Bugünde de olan desteği üç bin beş yüz dört yıl olarak bu aydan itibaren kendilerine de bölgeyi destek sağladık. Evet bir saat ve ondan sonra zarar verecek. Bekleme sürecine de dair kabul ediyorlardı bu bir saatlik teknoloji sürecini iki saate çıkartıp bir iki saat içerisinde artık hallere gidip işlediği ürünleri yüklüyorlar.

Büyükşehir’den daha yeşil bir Manisa için hummalı çalışma Büyükşehir’den daha yeşil bir Manisa için hummalı çalışma

Manisa Büyükşehir Belediyesi'nde ve çalışan memurlarımıza yüzde yüz yirmi en üst tavan hediyesinden sosyal medya talimatlarına haklarını verdik. Ve birlikte çalıştığımız mesai arkadaşlarıma da en nezle olsun ekonomi azalma sağladı bu. Cenazelerimizi başka illere taşıyan kilometre başına para alıyorduk İzmir Büyükşehir Belediyesi. Bir insanın en acılı gününde kendisinden para istemek.

Manisa futbol kulübü özel bir şirketti. Ve belediyenin temsilcileri yaklaşık yedi sekiz yıldır çok komik aralarında sembolik adamları bulunmuyor. On iki büyükşehir belediyesinin kullanıyor, aracını kullanıyor, masasını kullanıyor, makinemi kullanıyordu. Ama bu konuyla ilgili bir şey değildi. Son bir sıkıntısı aldığımız kararlara tekrardan tüm halkımıza teker bir kazandı. Biz bunları yaparken evet çalışma arkadaşlarımız vardı bizlerin yanında. Bugünkü basın toplantının yerine arkada görünmeyen kişi kahramanlarımızı sizle tanıştırmaktır. Ve ben şimdi isimlerini açıklayacağım."

Kaynak: manisameydangazetesi.com.tr