Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih dönemi yaklaşıyor. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yayınlanan takvime göre YKS tercihleri 25 Temmuz-2 Ağustos tarihleri arasında yapılacak. Öğrencilerin hayatlarını etkileyeceği tercih dönemi, aileler tarafından titizlikle takip ediliyor.

Öğrencilerin yanlış bölüm tercihi yapmaması için uzmanlardan yardım alması gerekiyor. Manisalı öğrencilerin üniversite tercih döneminde rehber öğretmenlerinden destek aldığını belirten Rehber Öğretmeni Abdullah Uğurlu, öğrencilerin hayatlarını etkileyeceği mesleği seçerken istemediği bölümü ve fakülteyi tercih sıralamasına eklememesi gerektiğini kaydetti.  


Uzman kişilerden destek alınmalı 

Mühendislik alanlarına öğrencilerin yoğunluk gösterdiğini söyleyen Rehber Öğretmeni Abdullah Uğurlu,

“Hayatlarının en önemli kararlarından birisi olan üniversite tercihi öğrencilerde hem tatlı bir stres hem de heyecan oluşturan bir dönemdir. YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından milyonlarca genç ve aileler hayallerin gerçek olması için heyecanlı bekleyişini sürdürüyor. Somut verilere bakıldığında mühendislik fakültelerine son 3 yıldır olduğu gibi bu yılda talebin fazla olduğunu söylemek doğru olur.  

Tercih dönemi neredeyse sınav kadar önemli olduğunu belirtmek istiyorum. Doğru tercihler yapılmadığında verilen emeklerin heba olabileceğini söylemek isterim. Verilen emeklerin son dokunuşla karşılığını alacakları dönemdir. Bu yüzden alanında gerçekten uzman kişilerden destek alınmasını öneriyorum.  Çünkü yanlış bir tercih sıralamasının geri dönüşü çok basit olmuyor. Bu hususta öğrencilerin ve ailelerin uzman yardımıyla hareket etmesini ısrarla öneriyorum” diye konuştu. 

Üniversite Tercih Döneminde Nelere Dikkat Edilmesi Gerekiyor  Uzmanından Önemli Tavsiyeler (2)


“Öğrenciler detaylı araştırma yapması gerekiyor”

Öğrencilerin tercih döneminde çok dikkat etmelerini ve mutlaka rehber öğretmenlerinden destek alması gerektiğini ileri süren Abdullah Uğurlu, son olarak şunları söyledi:

“Tercih döneminde öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar çok önemli. Rehber öğretmeniyle en az iki defa görüşmeli. Evet belirli bir sayıda tercih yapılabiliyor. Ancak bu yıl bu konuda aşırıya gitmemek gerekiyor. Kendi sıralamasını aşmaması, ön sıralamaya gelinmemesi gerekiyor. Öğrenciler gitmek istediği şehrin, bölümün ve fakültenin detaylı araştırmasını yapmasını tavsiye ediyorum. İlgi alanınıza, yaşam standartlarınıza göre uygun bölüm tercihi yapılmalı. Tercih edilen bölüm, bireylerin hayatlarının geri kalanı olabilir.  Bu yıl ikinci öğretimlerin kapatılması kontenjan azalmalarını dikkate alarak tercih yapılmasına dikkat etmeliyiz.”
ALİ GÖZEN 
 

Sınav stresi kaygı bozukluğuna neden oluyor! Uzmanından tavsiyeler Sınav stresi kaygı bozukluğuna neden oluyor! Uzmanından tavsiyeler

Üniversite Tercih Döneminde Nelere Dikkat Edilmesi Gerekiyor  Uzmanından Önemli Tavsiyeler (3)

Kaynak: manisameydangazetesi.com.tr