ANA MANŞET

Türk Eğitim-Sen Manisa Şubesi İstişare Toplantısında ÖMK ve Eğitim Sorunları Masaya Yatırıldı

Türk Eğitim-Sen Manisa Şubesi, ilçe yönetimleriyle Saruhanlı Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirdiği istişare toplantısında, eğitim camiasının sorunlarını ve Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun (ÖMK) yürürlüğe girmesini ele aldı.

Toplantıda, Manisa Şube Başkanı Koray Özgürler, İsrail’in Filistin ve Gazze’deki saldırılarına sert tepki gösterdi ve Türkiye Kamu-Sen ile Türk Eğitim-Sen’in sendikal mücadele anlayışına vurgu yaptı.

Sendikal Hak Mücadelesi Vurgusu

Koray Özgürler, Türk Eğitim-Sen’in milli bir sivil toplum kuruluşu olarak sendikal hak arama mücadelesini “Türkiye sevdamız, ekmek için kavgamız” ilkesi doğrultusunda yürüttüğünü belirterek, “Sendikal mücadelemizi, devletimize ve ülkemize sahip çıkarak, kırmadan dökmeden, ekmeğimizin peşinde koşarak veriyoruz,” dedi. Özgürler, bu mücadelede dava arkadaşlarıyla omuz omuza yol almaktan gurur duyduğunu ifade etti.

Öğretmenlik Meslek Kanunu (ÖMK) ve Beklentiler

Geçtiğimiz hafta Resmî Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren 7528 sayılı Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun eğitim camiası için olumlu bir adım olduğunu belirten Özgürler, kanunun eksiklikleri olduğunu da vurguladı. Öğretmen Yetiştirme Akademisi’nin öğretmenlik sürecine dahil edilmesine karşı olduklarını belirten Özgürler, taleplerinin karşılık bulmaması halinde mücadeleyi sürdüreceklerini söyledi. Şube müdürü, uzman, araştırmacı ve müfettiş kadrolarına dair maaş düzenlemelerinin beklentilerini karşılamadığını ve bu konuda çözüm beklediklerini dile getirdi.

ÖMK’ye Karşı Çıkışlara Tepki

Özgürler, Öğretmenlik Meslek Kanunu’nu baltalamaya çalışan bazı gruplara da sert eleştirilerde bulundu. “Öğretmenlere sağlanan ek maaş düzenlemelerinin iptaline karşı çıkanlar, öğretmenlerin zor ekonomik şartlarda rahatlamasını mı istemiyorlar?” diye soran Özgürler, bu grupların süreci provoke ettiğini söyledi. Kanunun yürürlüğe girmesiyle 230 bin öğretmenin yaklaşık 10.000 TL ek maaş alacağını hatırlatarak, kariyer basamaklarının emekli maaşlarına yansıtılması için de mücadele edeceklerini belirtti.

Eğitimde Şiddet ve Norm Fazlası Öğretmen Atamaları

Son dönemde öğretmenlere yönelik artan şiddet olaylarına dikkat çeken Özgürler, Manisa’da dört gün içerisinde üç öğretmenin saldırıya uğradığını ve okul müdürlerine yönelik tehditlerin arttığını söyledi. Şiddete karşı daha caydırıcı tedbirler alınmasının gerektiğini belirtti. Ayrıca, norm fazlası öğretmenlerin atama sürecindeki adaletsizlikleri eleştirerek, proje okullarına yapılan atamaların hak ve hukuktan yoksun olduğunu vurguladı.

Türk Eğitim-Sen’in Yükselişi Sürecek

Türk Eğitim-Sen’in kararlı duruşuyla üye artışını sürdüreceğini belirten Özgürler, eğitimcilerin hak arama mücadelesinde yalnız olmadığını ve sendikanın her zaman onların yanında olduğunu söyledi. Toplantıya ev sahipliği yapan Türk Eğitim-Sen Saruhanlı İlçe Temsilcisi Serdar Sevinç de katılımcılara teşekkür etti.

{ "vars": { "account": "UA-43204872-1" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }