Muradiye’de hizmete geri sayım başladı Muradiye’de hizmete geri sayım başladı

Manisa Büyükşehir Belediyesi, sokak hayvanlarının yaşam koşullarını iyileştirmek ve sahipsiz kalan dostlarımızın yuva bulmalarını sağlamak amacıyla önemli bir adım attı. 'Yeter ki Sahiplen!' adıyla başlatılan projeyle bakımevinden sahiplenilecek dostlarımız için çeşitli desteklerle sokak hayvanı popülasyonunun azaltılması ve sahiplenme oranlarının artırılması hedefleniyor. Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan destek paketi kapsamında, bakımevinden sahiplenecek her bir evcil dost için şu imkanlar sağlanacak: 6 ay boyunca her ay 5 kilo mama desteği, ilk 1 yıl iç-dış parazit ve kuduz aşıları, evcil hayvan eğitim kursları imkânı, yeni sahiplenen vatandaşlar için destek hattı, tasma, mama-su kabı ve yatak hediyesi.

Kısırlaştırma Çalışmalarıyla Popülasyon Kontrolü Sağlanacak

Hayvanların sağlığı ve çevre güvenliği açısından popülasyonun kontrol altına alınması büyük önem taşıyor. Manisa Büyükşehir Belediyesi, Dünya Sağlık Örgütü’nün de önerdiği üzere, popülasyon kontrolünde kısırlaştırma faaliyetlerini ana çözüm olarak belirledi. Büyükşehir Belediyesinin hedefi, sokak hayvanlarının yüzde 70’ini kısırlaştırarak hem yeni nesillerin kontrol altına alınmasını hem de mevcut hayvanların sahiplendirilme oranını artırmak olarak belirlendi.

Erişkin Köpek Sahiplenilmesine Destek

Manisa Büyükşehir Belediyesinin hedefi doğrultusunda, bakımevinden sahiplenecek her erişkin köpek öncelikle kısırlaştırılacak, ardından     1 yıllık kuduz ve parazit aşı desteği ile sosyalizasyon eğitimleri sağlanacak. Sahiplenilen köpeğin henüz kısırlaştırılacak yaşta olmaması durumunda da ilerleyen dönemlerde kısırlaştırma operasyonu ücretsiz olarak gerçekleştirilecek.

Hayvan Haklarına Dair Bilinç Artırılıyor

Manisa Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’na dikkat çekilerek, evcil hayvanını terk edenlere 60.000 TL idari para cezası uygulandığı hatırlatıldı. Bununla birlikte, sahiplendirme ve kısırlaştırma konusunun tüm paydaşlarla ciddiyetle ele alınması gerektiğinin de altı çizildi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi, sahiplendirme ve kısırlaştırma çalışmalarıyla önümüzdeki 3 yıl içinde sokak hayvanı popülasyonunu kontrol altına almayı ve sokak hayvanlarının daha sağlıklı bir ortamda yaşamalarını sağlamayı hedefliyor.,

Kaynak: HABER MERKEZİ