Zira sapasağlam olması beklenen sıfır araçlar hasarlı çıkabiliyor. Peki bu durumda ne yapılması gerek? Uzmanlar sıfır araçların da ekspertiz merkezlerine gitmesi gerektiğinin altını çizdi. Bayi hasarlı ürünle ilgili sorumluluk kabul etmiyorsa tüketicinin önünde bir dizi seçenek mevcut. İşte sıfır araç alırken dikkat edilmesi gerekenler...


Otomobil bayilerinden sıfır araç alan bazı talihsiz müşteriler ellerinde ya boyalı, ya iç aksamı paslı ya da bütün parçaları hatalı o araçlarla kalakaldılar. Uzmanlar böyle bir durumlar karşılaşılmaması için veya karşılaşıldığı durumda ne yapılması gerektiğini madde madde sıraladı.

Sıfır araç için de ekspertiz şart 

Ekspertiz uzmanı Fatih Çeltik, atv Haber'e yaptığı açıklamada sıfır araçlarda taşıma esnasında, bayilere sevk esnasında hasarlar oluşabildiğine değindi ve "Bazı müşterilere bilgi verilerek, bazı müşterilere bilgi verilmeksizin bayi daha yüksek kar marjı gütmek amaçlı kusurlu olarak satabiliyor" dedi.

Hafıza problemleri yaşıyorsanız dikkat! Hafıza problemleri yaşıyorsanız dikkat!

İşte böyle bir talihsizlikle karşılaşmamak için asıl sıfır araçlara ekspertiz yaptırmak gerektiği belirtiliyor. Zira değer kaybı ikinci ele kıyasla çok daha yüksek olabiliyor.

Bayi sorumluluk kabul etmiyorsa hukuk yolları açık  

Avukat Mustafa Zafer de kusurlu sıfır araç alan müşterilerin izlemesi gereken yol haritasını anlattı. Buna göre arabada kusur varsa malın tüketiciye tesliminden itibaren 2 yıllık zaman aşımı süresinde tüketici birtakım hukuki haklar elde edebiliyor.

İndirim isteyebilir aynısıyla değiştirebilirsiniz 

Zafer, bir malın ayıplı olmasının tespitinden sonra tamamıyla tüketiciye ait hakları sıraladı. Buna göre tüketici sözleşmeden dönme, satış bedelinde indirim isteme, ücretsiz onarım isteme veya malın aynısıyla değiştirilmesini isteme haklarına sahip.

Kaynak: MYNET