Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Teknoloji Geliştirme Bölgesi Anonim Şirketi, Araştırma ve Geliştirme (AR-GE) ve Teknoloji Geliştirme ekosistemine katkı sunan 'İnovasyon ve Teknoloji Ödülleri Töreni' programı gerçekleştirdi. Anemon Otel'de düzenlenen programa, CBÜ Rektörü Prof. Dr. Rana Kibar, Vali Yardımcısı Abdullah Yılmaz, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Doğan, İŞ-KUR İl Müdürü Günseli Tufan ve çok sayıda firma yetkilisi katıldı. 

Prof. Dr. Rana Kibar İnovasyon Konusunda Çalışmaya Gayret Ediyoruz (3)


"Manisa Denilince akıllara sanayi geliyor"

CBÜ Rektörü Prof. Dr. Rana Kibar, Türkiye'nin inovasyon çalışmalarına katkı sağlamayı amaçlarının ilk sıralarına aldıklarını belirtti. Rana Kibar,  

"Bu noktaya yönelik göreve geldiğimiz süre içerisinde yaptığımızın önemli ilerlemelerden bir tanesi TEKNOKENT ve Teknoloji Transfer Ofisi'nin olduğunu söylemek istiyorum. Üniversitesi olarak 32 yılını tamamlamış 15 fakülte, 16'ıncısı Resmi Gazete'de yayımlanmak üzere 15 Meslek Yüksekokulu    olmak üzere tüm ülkeye hizmet veren büyük bir kurumuz. 47 binin üzerisinde öğrencimiz 4 bin 500'ün üzerinde akademik, idari çalışanımız var. Dolayısıyla oldukça kalabalık ve büyük bir gruba hizmet ediyoruz. Manisa denilince akıllara ilk gelen sanayisi.  Dolayısıyla bizler üniversite olarak Manisa başta olmak üzere ülkemizde bu noktada nasıl fayda sağlayabiliriz? Bu hususu görev edindik kendimize. İşte bu noktada tüm akademik çalışanlarımızla ve idari personelimizle ülkemizin özellikle teknoloji Araştırma ve Geliştirme (AR-GE) ve inovasyon konularında çalışmaya gayret ediyoruz. Çünkü biliyoruz ki bu her gelişme sadece ülke ekonomisine bir katkı sağlamakla kalmayacak, aynı zamanda toplumun refahının yükselmesine de ciddi anlamda bir katkısı olacaktı. İşte o yüzden bu konularda çalışmalar yapıyoruz. 

Yıldızspor Futbol Yaz Okulu’nun 1’inci dönemi bitti Yıldızspor Futbol Yaz Okulu’nun 1’inci dönemi bitti

Prof. Dr. Rana Kibar İnovasyon Konusunda Çalışmaya Gayret Ediyoruz

"Farklı işbirlikleri gerçekleştiriyoruz"

Özellikle mezun edilen öğrencilerin sektörde boşluğu doldurur nitelikte olması için gayret ettiklerini ifade eden Prof. Dr. Kibar, son olarak şunları söyledi:

"Öğrencilerimizin sektördeki boşluğu doldurur nitelikte olmasını önemsiyoruz. Bu noktada üniversite olarak farklı iş birlikleri gerçekleştirerek üniversitemizin altyapısını güçlendirip daha donanımlı öğrenciler mezun etmeye çalışıyoruz. İşte bu noktada özellikle organize sanayi bölgemizde tüm sanayicilerimizle birlikte çalışmalar yürüterek, çeşitli işbirlikleri yaparak bunları geliştirmeye çalışıyoruz. Manisa'da bulunan Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu'muzun yaptığı önemli bir protokolle alternatif kaynakları bölümünde enerji sağlığında ciddi bir altyapı oluşturduk. Ülkemizin özellikle son yıllarda üzerinde çok durduğu kadın istihdamına yönelik ciddi bir katkı sağladık. Çünkü ilk defa bu yıl öğrenci alacak bu bölümde 25'i kadın, 25 erkek olmak üzere kontenjanlar ayrılmış durumda. Biz Celal Bayar Üniversitesi olarak nitelikli büyümeden yanayız. Dolayısıyla bu tarz projeler ve yatırımlar bizim için önem taşımakta." 

ALİ GÖZEN

Kaynak: manisameydangazetesi.com.tr