ANA MANŞET

Osmancalı Fosil Ormanı, ülkenin 111’inci tabiat anıtı olarak tescillendi

Manisa’nın Yunusemre ilçesinde yer alan ve 33,39 hektarlık bir alanı kaplayan Osmancalı Fosil Ormanı, 11 Eylül 2024 tarihinde Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından "Tabiat Anıtı" olarak tescillendi.

Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP )4. Bölge Müdürlüğü Manisa İl Şube Müdürlüğünün teklifiyle bu statüye kavuşan Osmancalı Fosil Ormanı, Türkiye’nin 111’inci Tabiat Anıtı oldu.

Fosil ormanlar, milyonlarca yıl öncesinden günümüze kadar taşlaşmış ağaçlarla oluşmuş benzersiz ekosistemlerdir. Jeolojik ve doğal özellikleriyle dikkat çeken Osmancalı Fosil Ormanı, bilimsel, eğitimsel ve turistik açıdan büyük önem taşımaktadır. Bu tescil, doğal mirasın korunması ve gelecek nesillere aktarılması adına önemli bir adım olarak görülüyor.

Tabiat Anıtı statüsü ile koruma altına alınan Osmancalı Fosil Ormanı, bölgenin jeolojik tarihine ışık tutarken, biyolojik çeşitliliğin korunmasına da katkı sağlayacak. Bölge, hem araştırmacılara hem de doğaseverlere doğal bir laboratuvar sunacak. Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, bu eşsiz alanın korunması ve sürdürülebilir kullanımı için çalışmalarını sürdürecek.

{ "vars": { "account": "UA-43204872-1" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }