Manisalılar yüksek su faturalarına isyan ederken MASKİ ve  Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün su fiyatlarının yüksek olmadığını 30 Büyükşehir arasında 15’inci sırada olduğunu ifade etmişti. MASKİ ve Cengiz Ergün’ün iddialarının doğru olmadığı ortaya çıktı.


•⁠  ⁠İzmir, Sakarya, Aydın ve Muğla yayınlanan listeye korsan liste diyerek yalanladı.

ABD Bireysel şampiyonasında Manisalı sporcu ABD Bireysel şampiyonasında Manisalı sporcu

MASKİ ve Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün tarafından broşürler ve SMS ile vatandaşlara atılan listenin korsan olduğu hiçbir araştırma şirketine ait olmadığı ortaya çıktı.

İzmir, Sakarya, Aydın ve Muğla Belediyeleri vatandaşları korsan liste konusunda uyarırken kimsenin itibar etmemesi gerektiğini belirttiler.

•⁠  ⁠Liste MASKİ ve Büyükşehir tarafından hazırlanmış

Manisa’nın 15’inci sırada olduğu iddia edilen yalan broşürlerin MASKİ ve Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edildiği iddia edilirken yetkililer sessizliğini koruyor.

Cengiz Ergün’e yoğun eleştirlerin önüne geçebilmek için böyle bir korsan liste hazırlandığı da iddia ediliyor.

-  MASKİ Genel Müdürü Aslay “Benim haberden de broşürden de haberim yok”
MASK tarafından gazetelere ve haber ajanslarına servis edilen “Manisa su fiyatlarında 15’inci sırada” haberinden bilgisinin bulunmadığı belirten Genel Müdür Burak Aslay “Benim haber hakkında bilgim yok bu işleri basın merkezimiz bakıyor. Zaten benim böyle bir konuda açıklama yapma yetkim de yok. Konu hakkında konuşamam açıklaması yaptı.

•⁠  ⁠Mart ayında suya bir zam daha geliyor

Manisa en pahalı su kullanımında 2’nci sırada yer alırken Mart ayında TEFE-TÜFE zammı da yansıyarak Türkiye’nin en pahalı su ücreti rekorunu kırmış olacak.

Konuya ilişkin 8haber’e konuşan Uğur Doğan “MASKİ tarafından yayınlalan liste doğrularla bağdaşmıyor. Şu an Türkiye’nin en pahalı suyunu kullanan 2’nci iliyiz fakat Mart ayında da TEFE-TÜFE zammı yansıyacak ve en pahalı su kullanan il olacağız” dedi


•⁠  ⁠Manisalılar tepkili
Su fiyatlarının çok yüksek olması nedeniyle Manisalılar Başkan Cengiz Ergün’e tepki gösterirken “Bizimle alay eder gibi broşür gösteriyorlar SMS atıyorlar biz ay sonunda ödediğimiz faturaları bilmiyor muyuz. Bir Kamu kurumu vatandaşlarına alanen yalan konuşur mu ? “ diyerek liste fiyatlarıyla ay sonu gelen faturaların farklı olduğu konusunda hemfikirler.

Kaynak: Haber merkezi