Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, her ne kadar profesyonel görünse de amatör kategorisinde yer alan Basketbol branşına harcanan paraların Manisa halkına hizmet olarak harcayacağını ifade etmesi Cengiz Ergün’e yakınlığı ile bilinen ve Manisa FK’nın da sahibi olan Mevlüt Aktan’ın basın kuruluşlarını da rahatsız etti.

Manisalıların 200 milyon lirası çöpe gitti

Manisa Büyükşehir Belediye Meclis toplantısında bir soru üzerine açıklama yapan Ferdi Zeyrek;

“Manisalıların son 2 yılda 200 milyon lirayı aşkın bir parasının basketbol şubesine gitmişti bu bizim tespit edebildiğimiz bir rakam bunun azı yoktur çoğu vardır.

Selendi’de yalınayak gezen çocuk varken ben Manisalıların parasını birilerinin zevki için harcatmam bunun vebali var bizden önceki Başkan damadına iş olsun diye bu paraları basketbola harcamış olabilir kimse kusura bakmasın ama ben bu paraları harcayamam ben Manisa’nın delikli kuruşuna sahip çıkacağım diye Manisalı hemşehrilerime söz verdim kim ne derse desin ben bu parayı harcayamam” dedi.

Sponsor bulduk 5 yıl Manisa’da oynama şartı var

Son zamanlarda kulaktan dolma bilgilerle Manisalıların akıllarını karıştırmaya çalışan bazı basın yayın organlarına da cevap veren Zeyrek;

“Biz sponsorluk anlaşması yaptık bundan da 1 kuruş fayda beklemedik sadece 5 yıl boyunca Manisa’da oynama şartını ortaya koyduk bu da kabul edildi. Bu Manisa’mız için çok faydalı bir anlaşma olmuştur” açıklamasında bulundu.

Basketbol amatör kategorisinde

Basketbol spor branşlarında her ne kadar profesyonel lig olarak görülse de amatör kategorisinde yer alırken. Oyuncular sezon sonunda bedelsiz olarak başka kulüplere transfer olabiliyor.

Manisa FK’nın basını rahatsız oldu

Eski Başkan Cengiz Ergün’e yakınlığı ile bilinen bazı medya kuruluşları ise Başkan Zeyrek’in açıklamalarını cımbızlayarak Manisa’nın zarara uğratılmış algısı oluşturmaya çalıştığı ise dikkatlerden kaçmadı.

Başkan Durbay, Hafta Sonu Esnaf ve Vatandaşlarla Buluştu Başkan Durbay, Hafta Sonu Esnaf ve Vatandaşlarla Buluştu

Aylık 500 lira kira su da kaçak

Aylık 500 tl gibi cüzzi rakamlarda Manisalıların tesislerini kullanan Manisa FK’nın son olarak da kullandığı suyun kaçak hat çekmesi Manisalıların tepkisini çekmişti.

Kaynak: HABER MERKEZİ