ANA MANŞET

Manisa Demirci ile Azerbaycan Kuba kenti ile kardeş şehir oldu

El dokuma halıcılığında önemli bir yere sahip olan Manisa’nın Demirci ilçesi halı dokuma endüstrisinin merkezi olan Azerbaycan’ın Kuba kenti ile kardeş şehir oldu.

Demirci Belediyesi tarafından Dışişleri Bakanlığı Yurtdışı Tanıtım ve Kültürel İşleri Genel Müdürlüğü ile yapılan yazışmalar neticesinde 46 Bin nüfuslu Azerbaycan’ın Kuba kenti ile kardeş şehir ilişkisi kurulmasına karar verildi.
İki şehirin ortak yönü olan halıcılığın yanı sıra belediyeler arası çalışmalar, sosyal ve kültürel etkinlikler üzerine çalışmalar yapılması bekleniyor. 


Belediye Başkanı Erkan Kara, ileriki günlerde Azerbaycan’ın Kuba kentine düzenleyeceği ziyarette belediyeler arası işbirliği gibi birçok konuda görüşme yapacak. 
Başkan Erkan Kara yaptığı açıklamada “ Dışişleri Bakanımız Hakan Fidan’ın eylül ayında Manisa’ya yaptığı ziyarette kendisi ile özel bir görüşme gerçekleştirdik. Görüşmede ilçemizin yeni yatırım projelerinin yanında ilçemizin resmi olarak kardeş şehri olması için talepte bulunduk. Sayın Bakanımızın nezdinde Dışişleri Bakanlığımızın yaptığı çalışmalar sonucunda Demirci’mizin Azerbaycan’ın Kuba şehri ile kardeş olmasına karar verildi. Önümüzdeki dönemde resmi işlemlerin tamamlanması ile Kuba’ya ziyaret ederek belediyeler arası işbirliği, halıcılık, tarih ve turizm birçok konuda çalışma için görüşme yapmayı planlıyoruz “dedi.

{ "vars": { "account": "UA-43204872-1" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }