15 yıldır Manisa’da yaşamını sürdüren Konyalı etliekmek ustası İbrahim Güzel, Konya’nın yemek kültürünü Manisalılara sunuyor. Manisa’nın Yunusemre ilçesinin 75. Yıl Mahallesi’nde Ehlice Etliekmek lokantasında hizmet veren İbrahim Güzel, Manisa’nın yemek kültürüyle Konya’nın benzer taraflarının olduğunu söyledi. Manisa’da yaşayan çok sayıda Konyalı olduğunu ifade eden Güzel, kendilerine gösterilen ilgiden memnun olduklarını kaydetti.  

Whatsapp Image 2024 07 12 At 20.35.53 (1)

Muğla'da kreş öğrencileri 'Koleksiyon Bahçesi'nde Muğla'da kreş öğrencileri 'Koleksiyon Bahçesi'nde

“Etliekmek Manisa’da çok seviliyor”

Askerlik görevinden sonra evlenerek Manisa’ya yerleştiğini belirten İbrahim Güzel,

“Yaklaşık bir yıl Manisa’da garsonluk yaptım. Daha sonra Konyalı olmamızdan kaynaklı etliekmek yapımını öğrendim.  15 yıldır Manisalılara da burada hizmet ediyoruz. Konya usulü etliekmek Manisa’da çok seviliyor. Konya markalarını kullanmaya çalışıyoruz. Elimizden geldiği kadar Konya’nın geleneğini Manisa’da yaşatmaya çalışıyoruz” diye konuştu. 
Manisalılar kapalı pideyi tercih ediyor

Whatsapp Image 2024 07 12 At 20.35.52 (3)

Manisa’da yaşayan Konyalıların sürekli mekânlarını ziyaret ettiğini öne süren İbrahim Güzel,

“Manisa’da Konyalıların sayısı fazla olduğunu biliyoruz. Belirli bir müşteri potansiyelimiz mevcut. Konya’da sunulan fiyat aralığı ile burada da aynı olduğunu belirtmek istiyorum. 200 ve 220 bandında etliekmek fiyatları değişkenlik gösteriyor.  Çeşitleri de bulunuyor. Manisa’da genel olarak doğu kökenli kardeşlerimiz bulunuyor. Bu insanlarımız genellikle kapalı pideyi tercih ediyorlar. Elbette kapalı pideninin maliyetleri düşük.  Manisalılar çok sıcakkanlı ve iyi insanlar. Burada çalışırken yabancılık çekmedim. Çalışma arkadaşlarım ilk Manisa’ya geldiğimde çok yardımcı olmuşlardı. Etliekmek ustası olunca Manisa’da yaşayan Konyalılar da çok sürekli ziyaretimize geliyorlar. Konya’yı çok özlüyorum. Ailem Konya’nın Seydişehir ilçesinde yaşıyor. İnsan doğduğu yeri elbette özlüyor. Ama Manisa’da olduğun vakitler asla yabancılık çekmedim. Manisa’nın yemek kültürü ile Konya’nın birbirine benziyor” şeklinde konuştu. 

Whatsapp Image 2024 07 12 At 20.35.53

“Yemek kültürünü burada yaşatmaya kararlıyız”

Manisa’yı çok sevdiğini söyleyen Güzel, Konya’nın kendisini için farklı olduğunu ve memleketini çok özlediğine değindi. İbrahim Güzel, son olarak şunları söyledi: “Bir tercih yapacak olursam elbette Konya’yı tercih ederim. Hayata ilk başladığım yer Konya. Sıla hasreti biraz farklı olabiliyor. Her insanın memleketi kendisi için özeldir. Manisa’nın iş alanı çok yüksek, potansiyeli gayet yüksek olabiliyor. Hayatın insanı nereye sürüklediği hiç belli olmuyor. Türkiye’nin her şehri çok güzel olduğunu belirtmek istiyorum. ‘Doğduğun yer değil, doyduğun yer’ derler. Onun için Manisa’dayım. Herkesi mekânımıza bekliyoruz. Ehlice Etliekmek olarak Konya’nın yemek kültürünü burada yaşatmaya kararlıyız.” 
ALİ GÖZEN 

Kaynak: manisameydangazetesi.com.tr