Belediye Başkanı Semih Balaban, kırsal kalkınma projelerine öncelik vererek, Yuntdağı'ndaki mahallelerde tarım ve hayvancılığın gelişmesine katkı sağlamayı hedefliyor. Yayla Mahallesi'ndeki sulama sistemi için yıllar önce kazılan sondajdaki teknik sorunlar giderildi ve sistem aktif hale getirildi. 180 metre derinliğindeki sondaj, 22 kilowattlık dalgıç pompa ile saatte 28 ton suyu, 320 dekarlık arazide kullanılan kapalı sistem damlama sulama aracılığıyla üreticilere ulaştıracak. Böylece, yeraltından temin edilen su, daha verimli ve tasarruflu bir şekilde kullanılacak.

13 Yıllık Hasret Son Buluyor

Yayla Mahalle Muhtarı Ramazan Kahraman, 13 yıl süren bekleyişin ardından tarımsal sulama sisteminin hayata geçmesinin, mahalle sakinleri için büyük bir kazanım olduğunu ifade etti. Kahraman, “13 yıl önce kurulan sistemin hasretini çektik. Şimdi, bu sistemin aktif hale gelmesiyle birlikte 320 dönüm arazi suya kavuşacak. Bu, mahallemizin tarımsal üretimini artıracak ve ekonomik gücüne katkı sunacak,” dedi.

Can Suyuna (1)

Kırsal Kalkınma İçin Önemli Adımlar

Mahalle sakinlerinden Fevzi Dolgun, tarımsal sulamanın bölgedeki ekonomiye büyük katkı sağlayacağını belirtti. Dolgun, “Kırsal kalkınma, bu tür projelerle mümkün olur. Domatesten bibere, zeytinden yoncaya kadar pek çok ürün yetiştirilecek. Bu da halkımızın ekonomik durumunu iyileştirecek,” diyerek, Belediye Başkanı Semih Balaban’a teşekkür etti.

Sistemin Kapsama Alanı Genişletilecek

Manisaspor’un hedefi şampiyonluk Manisaspor’un hedefi şampiyonluk

Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, tarımsal sulama sisteminin bölge halkı için büyük önem taşıdığını belirtti. “Yayla Mahallesi'nde 320 dekar araziye can suyu olacak. Çiftçilerimizin yaz aylarında sulama sorunu yaşamamaları için elimizden gelen desteği sunmaya devam edeceğiz. Bu sistemi daha da büyüterek, halkımızın hizmetine sunmayı planlıyoruz,” şeklinde konuştu.

Can Suyuna (3)

Katma Değerli Ürünler Yetiştirilecek

Sistemde kullanılan 28 ton su, elektrik şebekesinden sağlanan enerjiyle 700 metre uzaklıktaki depoya basılıyor ve burada birikiyor. Depodan, yeraltındaki borular aracılığıyla 320 dönüm büyüklüğündeki araziye ulaştırılan su, üreticilerin tarımsal faaliyetlerini destekleyecek. Bu projeyle, Yayla Mahallesi'nde katma değerli ürünlerin yetiştirilmesi hedefleniyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ