Manisa İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde Ziraat Mühendisi olan Süleyman Çiltaş, Bağda hasat yaklaşırken dikkat edilmesi gerekenler hakkında açıklamalarda bulundu. Çiltaş, Türkiye'nin bu sezon hava sıcaklıkları mevsim normların üzerine seyretmekte olduğunu vurgulayarak dikkat edilmesi gerekenleri anlattı.

Bu sezon hava sıcaklıkları mevsim normların üzerine seyretmekte olduğunu vurgu yapan Ziraat Mühendisi Süleyman Çiltaş,

Bilim Yunusemre yapay zeka eğitimine ev sahipliği yapıyor Bilim Yunusemre yapay zeka eğitimine ev sahipliği yapıyor

“Böyle dönemlerde bitkinin ihtiyaç duyduğu suyu sağlamak önemlidir. İlaçlamanın etkisine artırmak ve havalanmayı sağlamak amacıyla tepe uygulaması yapacak üreticilerimizin fotosentez yapan taze yaprakları almamaları gerekmektedir. 

Salkımları güneş yanığı olmaması için açıkta bırakmamaları gerekmektedir. Hava sıcaklıkları yüksekken tane büyütme amacıyla hormon kullanımından kaçınmalıdır aksi halde gelecek yılın ürününü taşıyan yaz sürgünleri ve mevcut salkımların zarar görmesi hatta ilerde tanelerde çatlamalar meydana gelmesi söz konusudur.

Hasadın yaklaşmakta olduğu bugünlerde kurşuni küf hastalıklar ve ‘Okratoksin A’ oluşumunu engellemek için bağlarda toprak işlemi yapılmamalıdır. Kullanılan bitki kuruma ürünlerinin bekleme süresi dolmadan hasat yapılmamalıdır” ifadeleri kullandı.

Httpswww.manisameydangazetesi.com.trmeslek Ogrencilerine Mujde Ogrenciler Icin Isbirligi Protokolu Imzalandi

Kaynak: HABER MERKEZİ