ANA MANŞET

Hapisle yargılanan Başkan Dönmez’den açıklama: ‘Suçsuz olduğum ortaya çıkacak’

Kula Belediye Başkanı Hikmet Dönmez, yaşanan olayların ardından ilk kez açıklama yaptı.

Manisa'nın Kula ilçesinde makam odasında 2 kişiyi darp ettirdiği iddiasıyla tutuklanarak cezaevine gönderilen ve geçtiğimiz temmuz ayında tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Kula Belediye Başkanı Hikmet Dönmez hakkında hazırlanan iddianame ile ilgili ilk kez açıklama yaptı.

Dönmez, makam odasında hem darp edildiğini hem de suçsuz olduğu halde tutuklandığını ifade etti.

“Görevime iade edilmeyi bekliyorum”

Er ya da geç adaletin yerini bulacağını ifade eden Dönmez,

“Belediyenin malına sahip çıkarken makamımda saldırıya uğradım. Bu da yetmezmiş gibi benim suçlu olduğum iddia edilerek tutuklandım. Kısa sürede tahliye oldum. Hukuk mücadelem sürüyor ve en kısa zamanda görevime de iade edilmeyi bekliyorum. Er ya da geç adalet yerini bulacak” dedi.

“Kula halkına mahcup olacak hiçbir şey yapmadım”

Davanın açılmasından memnun olduğunu ve kendini savunabileceğini açıklayan Dönmez;

“Hakkımdaki suçlamadan dolayı dava açıldı. Buna dair haberi duyan dostlar endişelenmiş. Ama endişe edecek bir şey yok. Davanın açılmasından ben de memnunum. Çünkü bu sayede mahkeme önünde kendimi savunabileceğim ve kim haklı kim haksız ortaya çıkacak. Adli süreç devam ediyor. Bana güvenerek beni seçen Kula halkına mahcup olacak hiçbir şey yapmadım. Suçsuz olduğum ortaya çıkacak ve hep birlikte Kula için çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

{ "vars": { "account": "UA-43204872-1" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }