ANA MANŞET

Erken seçim tartışmaları: Yarış kıyasıya

Erken seçim ihtimali Türkiye gündeminde sıklıkla konuşulurken, ASAL Araştırma’nın 22-29 Eylül 2024 tarihleri arasında 26 ilde gerçekleştirdiği anket sonuçları, olası bir erken seçimde CHP ve AK Parti arasındaki yarışın çok yakın geçeceğini gösteriyor.

Kararsızlar dağıtıldıktan sonra ortaya çıkan verilere göre CHP %33,1 oy alırken, AK Parti %30,7 ile hemen arkasında yer alıyor. Bu tablo, olası bir erken seçimde iki parti arasındaki farkın sadece 3 puan olduğunu ve seçimin sonucunu kararsız seçmenlerin belirleyebileceğini ortaya koyuyor.

 

MHP’nin %9,6, DEVA Partisi’nin %9,3 oranında oy alması, Yeniden Refah Partisi’nin %4,4 ve İYİ Parti’nin %3,9 oy oranına sahip olması da dikkat çekici. Zafer Partisi %3,5, Türkiye İşçi Partisi (TİP) %1,5 oy oranı alırken, diğer partiler %4 oy oranına sahip.

 

Eğer bir erken seçim kararı alınırsa, anket sonuçları muhalefet ve iktidar partileri için ciddi bir yarışın yaşanacağını ve küçük farklarla sonuçların değişebileceğini gösteriyor. Bu sonuçlar, kararsız seçmenlerin tercihlerinin belirleyici olacağını ve erken seçimde sürpriz sonuçların ortaya çıkabileceğini işaret ediyor.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “zamanında yapılacak” açıklamasına karşın muhalefetin erken seçim ısrarı sürerken, bu veriler seçim atmosferinin sıcaklığını ve siyasi dinamiklerin önemini vurguluyor.

{ "vars": { "account": "UA-43204872-1" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }