Hasat öncesi nelere dikkat edilmeli Hasat öncesi nelere dikkat edilmeli

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Manisa İl Başkanı İlksen Özalper, Manisa’nın gündeminde olan konuları ve önümüzdeki süreçlerde hayata geçirilecek projeler hakkında Manisa Meydan Gazetesi’ne özel açıklamalarda bulundu. Başkan İlksen Özalper, Manisa’nın sorunlarını belediyeler öncülüğünde çözüleceğini ve yapılan projelerle vatandaşların refah seviyesinin artacağını kaydetti.  


“Projelerimizi hayata geçireceğiz”

'CHP olarak önümüzdeki süreçlerde insanların karşısına nasıl projelerle çıkacaksınız? Manisalılara hangi hizmetler götürülecek?'

"CHP olarak, belediye başkanlarımız sözler verdi ve bu sözleri yerine getirmeye çalışıyorlar. Manisalıların öncelikli problemlerinden bir tanesi su idi. Seçimden hemen sonra bu sorun halledildi. Çok yakında kent lokantaları açılacak. Cuma gününden itibaren ilk olarak Gördes ilçemizden başlayarak halk ekmek 5 lira olacak. Bu projeleri çok önemsiyoruz. Çünkü halk inanılmaz yoksul. Emeklinin ve öğrencinin durumu ortada. ‘Orta direk’ diye bir tabir bulunuyordu. Bu artık kalmadı. Artık insanlara dokunabilecek projeler çok kıymetli. Özellikle önemsediğimiz dezavantajlı gruplar olan çocuklar, kadınlar ve engelliler bulunuyor. Bununla beraber çok güzel düşüncelerimiz ve planlarımız var. Bunların hepsini hayata geçireceğiz. Çok yoğun çalışıyoruz. 14 belediye başkanı, büyükşehir belediye başkanı ve örgüt inanılmaz bir uyum içerisinde çalışıyor. Belediye başkanlarımız bir hususun farkındalar; Kendilerini odalara kapatırlarsa, sokağa kulaklarını kapatırlarsa, kendilerini tekrar etmekten başka bir şey olmayacağını ve başarı elde edemeyeceğini farkındalar. Bu sebep ile sürdürülebilir başarıyı devam ettirmek istiyorlar. Her ay bir kez mutlaka belediye başkanlarımız ve ilçe başkanlarımız ile mutlaka toplantı yapıyoruz. Toplantımızda her zaman, ‘Sürdürülebilir başarıyı nasıl elde edebiliriz?’ Yol yapmak ve çöp toplamak çok önemli bunları biliyoruz. Ama önce insana dokunmanın daha önemli olduğunu görüyoruz. İnsanlara dokunmak çok önemli. Toplumun her kesimine hitap ederek ihtiyaçları nasıl gidereceğimizi tartışıyoruz. Manisa şu an parlayan bir yıldız. Tüm Türkiye’nin gözü Manisa’da. Genel Başkan Özgür Özel’in memleketi olduğundan dolayı herkes Manisa’da üretilen siyasete bakıyor. Aldığımız sorumluluğu düşünerek geleceğe dair çok güzel projelerimiz var." 

Başkan Özalper Tüm Türkiye’nin Gözü Manisa’da “Manisa’yı Ege’nin Yıldızı Yapacağız” (2)


“6 avukat çalışıyor”

'Geçtiğimiz haftalarda Kula Belediye Başkanı Hikmet Dönmez, darp iddiası ile tutuklanarak cezaevine gönderildi. Bizlere süreci anlatır mısınız?'

"Hikmet Dönmez başkanımız çok kıymetlidir. Kendisi emekli emniyet mensubu ve gazidir. Gazilik maaşını kabul etmemiştir. Bedeninde bir kurşunla yaşıyor. Biz cezaevinde Hikmet başkanımızı ziyaret ettiğimizde asla böyle bir şeyin olmadığını söylüyor. Aralarında bir tartışma geçmiş. Ancak kamera görüntülerinde, darp gördüğünü iddia eden şahıs bakıldığında belediyeden yürüyerek çıkıyor. Fotoğrafları herkes gördü. O fotoğraflara rağmen belediyeden o şekilde çıkması mümkün değil. Ama kamera kayıtlarında ise yürüyerek çıktığı görülüyor. Süreç yargıda olduğu için bizlerde ulaşamadık. Ama dava dosyası hazırlandığında hep beraber bunları göreceğiz. Bu konuyla ilgili 6 avukat arkadaşımız çalışıyor. Belediyeden çıktıktan sonra bankamatikten para çekerek Kula Devlet Hastanesi’nden değil Salihli’den darp raporu alıyor. İfadeler defalarca değiştirilmiş olması, bu işin daha çok siyasetin içine sokulduğunu görebiliyoruz. Komplo var diyemiyoruz. Ama araştırıyoruz. Bütün seçim çalışmaları boyunca bir kere dahi Kula’ya gitmeyen MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay’ın olayın ertesi günü Kula’da olması bu işin aslında göründüğü gibi olmadığının bir sinyali olarak görüyoruz. Alkışlarla karşılandı. Bu sebeplerden ötürü farklı şeyler düşünebiliyoruz. Gece yarısı kimseye haber verilmeden olaydan 4 veya 5 gün sonra olay yeri incelemenin gelerek içeriye kimseyi almayarak kapıları kapatıyorlar ve içeride araştırma yapıyorlar. Bu doğru bir şey değil. Bu konu ile ilgili Emniyet Müdürü ile görüştüm. Milletvekilimiz ile Vali Bey’i de aradık. İçeriye suç aleti konulup konulmadığını bilemeyiz. Çünkü kapıları kapatıyorsunuz ve olaydan 4 veya 5 gün sonra geliyorsunuz. Kapılar neden açılmadı? Kapıları açın Belediye Meclis Üyeleri orada bulunsun. Sürekli verilen ifadeler değişkenlik gösterdi. Ama asla şiddeti doğru bulmuyoruz. Her türlü şiddetin karşısındayız. Eğer başkanımız böyle bir şeyin içinde olduysa elbette gereken cezayı alacaktır. Ancak kanıtlanmamış suç, suç değildir. Önce kanıtlanması gerekiyor. İddialar ancak mahkemede ortaya çıkacaktır. "

Başkan Özalper Tüm Türkiye’nin Gözü Manisa’da “Manisa’yı Ege’nin Yıldızı Yapacağız” (3)


“İktidar olacağız, olmak zorundayız”

'CHP’nin önümüzdeki seçimlerde iktidar olacağını düşünüyor musunuz?' 

"Elbette. Bütün mücadelemiz bu yönde. İktidar olacağız, olmak zorundayız. Ülkede aç yatağına giren çocuk, 10 bin lira emekli maaşı ile geçinmek zorunda kalanlar, Laleli Pazarı bittikten sonra çürük meyve ve sebzeleri toplayan emekli için iktidar olmak zorundayız. Biz bu ülkeyi yeniden fabrika ayarlarına döndüreceğiz. ‘Türkiye Yüzyılı’ ile çıktık yola. Yeni Türkiye bu ise kimse memnun değil. Biz eski Türkiye’yi döndürmek zorundayız. Markete gittiğimizde ürün alacağımız zaman, hangi vakit bu kadar zam geldiğini anlayamıyoruz. Sokakların sesini duymak gerekiyor. ‘Sırça Köşk’lü saraylarda oturarak bu işler olmuyor. Olmadığını da gördük. Tek adam rejimine defalarca yanlış olduğunu söyledik. Bu defa herkes anladı. Doğru tektir bu noktada ve bir tane Türkiye var. Biz sahip çıkmak zorundayız."


“Manisayı güzelleştirmek için hayallerimiz var”

'Manisa’nın geleceğini nasıl değerlendiriyorsunuz? CHP’nin iktidar olduğu bir Türkiye’de nasıl bir Manisa olacak?'

"En güzel örneği, elektriği kesilmeyen bir Manisa olacak. Özelleştirmelerden dolayı yaşadığımız durum günlerdir ortada. Elektriklerimiz yok. İnsanlara elektrik kesintisinin neden olduğunu ben bir il başkanı olarak anlatmak zorunda kalıyorum. İktidar olduğumuzda Soma faciası gibi bir facia yaşanmayacak. İktidar olduğumuzda cemaat yurtlarındaki çocuklar tecavüze uğramayacak. Herkesi ekonomik bir paydada buluşturmaya çalışacağız. İnsanların refah seviyesini yükseltmek için çalışacağız. Birileri zengin olurken diğerleri ise çöpten ekmek toplamayacak. Halkçı, sosyal bir iktidar anlayışıyla devam edeceğiz. Öncelikle bunları yapmak çok önemli. Manisa’yı Ege’nin yıldızı yapacağız. Yapmak zorundayız. Bazı şeylerde hakkını alamamış Manisa bulunuyor. İzmir’e yakın olmasından dolayı olumlu yönleri de bulunuyor olumsuz yönleri de bulunuyor. Manisa bir üniversite şehri olmalı. Buradaki ekonomiyi de canlandırmak için üniversiteleri buraya toplamalıyız. Manisa’yı güzelleştirmek için hayallerimiz var. Öncelikle bozulanları düzeltiyoruz. İşimiz daha kolay olacak."

Başkan Özalper Tüm Türkiye’nin Gözü Manisa’da “Manisa’yı Ege’nin Yıldızı Yapacağız” (4)

“Şaşkınlıkla karşılıyorlar”

'Mesir karma törenlerinde protokol yürüyüşü sırasında yaşadığınız kötü bir olay bulunuyordu. Daha detaylı anlatır mısınız?'

"81 ilde 4 kadın il başkanından bir tanesiyim. Gittiğim her yerde şaşkınlıkla karşılıyorlar. Aslında bu ülkede kadınların ne kadar kötü durumda olduğunun göstergesi. Mesir karma törenlerinde protokol yürüyüşü sırasında MHP’li Erkan Akçay ve il başkanları tarafından iteleniyorum ve protokolün dışına atılmaya çalışılıyordum. Orada ana muhalefet partisinin il başkanı olarak bulunuyordum. Genel başkanın burada olmadığı için temsilen orada bulunuyordum. MHP il başkanı beni sürekli kortejin dışına itiyordu. Şahsi alanıma girerek dirseğiyle bunu yapıyordu. Bir kadın veya erkek olarak bunu ayırmıyorum. En sonunda kortejden çıktım ve karşısına geçtim ‘Yeter, yaptığınız ayıp bir şey’ tepkisini vermek durumda kaldım. Daha sonra Erkan Akçay, ‘Aday adayının burada ne işi var’ dedi.  Elbette ben de kendimi tanıtarak, ‘Sizin seçildiğiniz şehrin CHP İl Başkanı’yım. Keşke protokolü tanısaydınız’ diye söyledim. Sonrasında Erkan Bey beni yanına aldı ve özür diledi. Erkan Akçay beni tanıması gerekiyordu. Ama tanımadı. Milletvekili olduğu şehrin ana muhalefet partisinin il başkanını tanıması gerektiğini düşünüyorum. Kendisi tanımadıysa buradaki il başkanı tanıyordu. Kendisine söyleyebilirdi. Bu duruma düşmeselerdi. Seçim dönemlerinde böyle gerginliklerin olması doğru değil. Seçim bitti. Artık Manisa’ya nasıl hizmet edebiliriz? Bunu düşünmeliyiz hep beraber."

Başkan Özalper Tüm Türkiye’nin Gözü Manisa’da “Manisa’yı Ege’nin Yıldızı Yapacağız” (5)


'Son olarak eklemek istedikleriniz var ise alalım.' 

"Geçim yoksa, seçim var’ diyoruz. Manisa bizim kıymetlimiz. Manisa’yı Ege’nin yıldızı yapmak için çok çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz.  İnsanları kategorize etmiyoruz. Yeterince kutuplaştırıldık. Artık birlik olma zamanı. Hep birlikte Manisa’yı ve Türkiye’yi ayağa kaldırma vakti. Bunları çok önemseyerek çalışıyoruz."

RÖPORTAJ: ALİ GÖZEN 


 

Kaynak: manisameydangazetesi.com.tr