Yıldızspor Futbol Yaz Okulu’nun 1’inci dönemi bitti Yıldızspor Futbol Yaz Okulu’nun 1’inci dönemi bitti

Lozan Barış Antlaşması’nın 101. yılı nedeniyle bir kutlama mesajı yayımlayan Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay,

"Bu tarihi anlaşma, bağımsızlık yolunda verdiğimiz büyük mücadelenin ve fedakarlıkların sonucunda elde edilen en önemli diplomatik başarılardan biridir. Emeği geçen tüm kahramanlarımızı rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz" dedi.

 
Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu antlaşması olarak tanımlanan Lozan Barış Antlaşması’nın 101. yılı nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı. Başkan Durbay mesajında şöyle dedi;

"Bugün, milletimizin bağımsızlık mücadelesinin zaferle taçlandığı ve ulusal egemenliğimizin tescillendiği Lozan Barış Anlaşması’nın 101. yıldönümünü büyük bir gurur ve coşkuyla kutluyoruz. 24 Temmuz 1923 tarihinde imzalanan bu tarihi anlaşma, bağımsızlık yolunda verdiğimiz büyük mücadelenin ve fedakarlıkların sonucunda elde edilen en önemli diplomatik başarılardan biridir. Lozan Barış Anlaşması, Türkiye Cumhuriyeti'nin tam bağımsız bir devlet olarak uluslararası alanda tanınmasını sağlamış ve yeni bir dönemin kapılarını aralamıştır. Bu önemli gün vesilesiyle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk, İsmet İnönü ve silah arkadaşları olmak üzere, bağımsızlık mücadelemizde emeği geçen tüm kahramanlarımızı rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz. Onların bize miras bıraktığı değerleri yaşatmak ve ülkemizi daha aydınlık yarınlara taşımak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Lozan Barış Anlaşması’nın 101. yıldönümü kutlu olsun!"
 

Kaynak: HABER MERKEZİ