Su kaynaklarının sürdürülebilir yönetimi anlayışıyla ilerleyen DSİ, Manisa'nın Demirci ilçesindeki Güveli Barajı ile bölgeye bereket getirmeye hazırlanıyor.

 Geri sayım başladı

 Endemik ürünlerin üretim merkezi olarak bilinen Manisa Demirci'de, Güveli Barajı'nın sulama şebekesi projesinde sona yaklaşıldı. 2022 yılında tamamlanan barajın sulama sistemi, 2025 yazında aktif olarak kullanılmaya başlanacak ve yaklaşık 1000 dekar araziye can suyu verecek. DSİ’ye göre, bu proje sayesinde bölge çiftçileri yılda 8,5 milyon lira ek gelir elde edecek.

 Demirci Güveli Barajı Ve Sulaması (5)

7.400 metre boru döşendi

 2022 yılında tamamlanan ve 690 bin metreküp depolama kapasitesine sahip Güveli Barajı, suyu tarlalarla buluşturacak. DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, barajda 2022 yılı itibarıyla su tutulmaya başlandığını belirtti. Balta, “Sulama şebekesinin borularının 7.400 metrelik kısmı döşendi. Sadece 200 metrelik bir kısım kaldı. Yılbaşına kadar tüm yapıları ve mekanik işlemleri tamamlayıp projeyi bitirmek istiyoruz” dedi.

 Demirci Güveli Barajı Ve Sulaması (2)

Üreticilere Büyük Katkı

 Güveli Barajı, 2025 yaz sulama sezonuyla birlikte Manisa Demirci'de 1000 dekar araziyi modern, basınçlı sulama sistemiyle sulamaya başlayacak. DSİ Genel Müdürü Balta, bu projenin çiftçilerin maliyetlerini düşüreceğini, yeraltı suyu kullanımını azaltacağını ve bölge üreticilerine yıllık 8,5 milyon lira ek gelir sağlayacağını belirtti. “Manisalı üreticilerimize hayırlı olsun” diye ekledi.

Manisa dikkat! Kesintiler kaç saat sürecek? Manisa dikkat! Kesintiler kaç saat sürecek?

 Demirci Güveli Barajı Ve Sulaması (1)

Sürdürülebilir Su Yönetimi

 Bu projeyle birlikte hem bölgenin tarımsal üretimi artırılacak hem de su kaynaklarının daha verimli kullanılması sağlanacak. DSİ, sürdürülebilir tarım ve su yönetimi konusundaki çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ