Hüseyin Bezci'den Ziyaretler Hüseyin Bezci'den Ziyaretler

Manisa Valiliği, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü sebebiyle bir dizi etkinlik gerçekleştirdi. Manisa şehitliğinin ziyaret edilmesi, Fatih Sergi Salonu'nda 15 Temmuz fotoğraf sergisi ve Darbeler ve Güçlenen Demokrasi Konulu Söyleyişi Bedesten Çok Amaçlı Nikah Salonu'nda düzenlendi.

Gerçekleşen söyleyişe, Manisa Valisi Enver Ünlü, Manisa Emniyet Müdürü Fahri Aktaş,  İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Zafer Tombul, 1. Komando Eğitim Tugay Komutanı Piyade Albay Zeynel Abidin Alptekin, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rana Kibar, Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Kurtcu Eker ve çok sayıda davetli katıldı.

Söyleyişi gerçekleştiren, MCBÜ İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Bölümü Doç. Dr. Alpay Bizbirlik, MCBÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü Doç. Dr. Umut Kedikli, MCBÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Mehmet Ali Yüksel 15 Temmuz ve darbeler tarihi ile ilgili bilgi verdi.

 “Hür ve bağımsız şekilde ilerleyeceğiz”

Manisa Valisi Enver Ünlü, 15 Temmuz darbe girişiminin milletin azim ve gayreti sonucunda engellendiğini belirterek, Türkiye üzerinden çirkin amellerini gerçekleştiremediklerini söyledi. Vali Ünlü,

 "Milletimize ve mukadderatımıza her kim olursa bilmelidir ki, Türk milleti, devletimizin bütün kurumlarıyla bir olarak hiçbir haine fırsat vermeyecektir. Bütün hain odaklara ve bölücü terör örgütlerine karşı mücadelede asla taviz vermeyecek olan yüce milleti nereden gelirse gelsin açıkça veya haince yapılan bütün saldırıları ve düşmanca kalkışmaları 15 Temmuz'da olduğu gibi ortadan kaldıracak inanç, cesaret, azim, iman ve kararlılığa şahittir. Türk milleti dün olduğu gibi bugün de hür ve bağımsız bir şekilde aydınlık yarınlara doğru emin adımlarla ilerlemeye devam edecektir.

Birlik ve beraberlik içerisinde geleceğimiz için el ele vererek daha güçlü bir Türkiye için çalışmalarımızı yılmadan bu kararlılık ve inanç ile cumhuriyetimizi ilelebet yaşatacak ve gelecek nesillere gururla bırakacağımız bir miras olacaktır.

15 Temmuz'da vatanımızın bağımsızlığı ve demokrasimizin bekası için canlarını feda eyleyen aziz şehit ve kahraman gazilerimiz bu onurlu mücadelenin birer neferleri olarak hafızalarımızda ve kalplerimizde daima yaşayacaklardır. Onların gösterdiği cesaret ve fedakarlık milletimizin birlik ve beraberliği pekiştiren en önemli unsurlardan biri  ölümsüz kahramanları ülkemizin geleceği, geleceğini koruma yolunda en büyük ilham kaynaklarımız arasında yer almaktadır.

Aziz milletimizin zaferinin 8'inci yıl dönümünde vatan millet ve mukaddesat uğrunda destansı bir mücadeleyle gözlerini kırpmadan canlarını feda eyleyen tüm aziz şehitlerimizi rahmetle, minnetle yad ediyor, kahraman gazilerimize huzurlu ve sağlıklı bir ömür diliyorum" diye konuştu. 
ALİ GÖZEN
 

15 Temmuz Darbe Girişimi Unutulmadı

Kaynak: manisameydangazetesi.com.tr