Aile Hekimlerinde yeni dönem! Aile Hekimlerinde yeni dönem!
Diş tedavi yöntemleri içerisinde uygulama alanlarında kullanılan ürünlerden zirkonyum, diş yapımında kullanılmakta olan beyaz renkli bir madde olan saf mineral hali yerine zirkonya seramiği haline dönüştürülüp özel fırınlarda işlenir. Zirkonyum diş kaplama, metal desteksiz kaplamalar grubundan olup diğer kaplamalara kıyasla daha doğal bir görünüm sağlar. Türkiye implant diş uygulama yöntemleri içerisinde kaplama çeşitleri tercih ve istek doğrultusunda değişir. Uygulama yöntemleri içerisinde zirkonyum diş Türkiye içerisinde kaplama olarak porselen kaplamaya göre daha çok tercih edilir. Zirkonyum diş kaplama materyal olarak daha sağlam ve dayanıklı olup doğal dişlerin sahip olduğu kesici yüzeylerin oluşturulması çok daha rahatlıkla sağlanır.

Zirkonyum Diş Neden Tercih Edilir?

Porselen kaplama camsı bir yapıda olması nedeniyle kırılgan bir kaplama çeşididir. Zirkonyum daha çok estetik amaçlı olduğu düşünülse de beyazlatma yöntemleri ile sonuç alınamayan üst düzeydeki renk değişimlerinin tedavisinde, yapısı bozulmuş eski dolgularda, ön grup implant üstü protezlerde tercih edilir. Zirkonyum kaplama diş İzmir ve ilçelerinde diğer tüm şehirlerimizde olduğu gibi yoğun kullanılır ve sahip olduğu ışık geçirgenliği özelliği ile normal dişlerde görülen doğal bir görüntü sağlar. Klasik porselen diş kaplamanın destekçisi olan metal dişlerde opak bir görüntü sağlar. Buda dişlerde yapay bir görüntü sağlar. Zirkonyum kaplama ile bu görüntünün oluşmasının önüne geçilir. İmplant Türkiye içerisinde kullanılan diş uygulama yöntemlerinden biri olup, zirkonyum diş kaplama beyaz renkli, sıcağa karşı dayanıklı bununla birlikte metale alerjisi olan diş hastaları için de ideal bir tedavi türüdür.

Zirkonyum Diş Hangi Avantajlara Sahiptir?

Zirkonyum Diş Hangi Avantajlara Sahiptir Zirkonyum sigara veya başka nedenler ile ortaya çıkabilecek lekelenmeleri en az da düşürür. Ağız kokusu olmaz, diş eti sorunları ortaya çıkarmaz. Bununla birlikte farklı kaplama çeşitlerine göre ağızda tat değişikliğine neden olmayan özelliği ile dikkat çeker. Temiz ve kaygan yapılı yüzeye sahip olduğundan zirkonyum üzerinde plak birikimi olmaz. Bu sebeple dişleri ile ilgili şikayeti olanlar içerisinde içilen kahve, çay veya sigara gibi dişleri sarartan maddelerden etkilenmeyerek rengini her zaman ilk günkü gibi korur. Zirkonyum diş yaptıranlar, sonrasında dişlerini normal diş fırçalar gibi fırçalar, ortalama altı ayda bir yapılan düzenli kontroller ile oluşabilecek tüm problemlerin karşısında korur. Zirkonyum diş uygulaması lokal anestezi altında gerçekleştirilir. Uygulama esnasında yapılan işlemler sonrası kişilerin ağzında ufak bir sızlama görülür. Genel olarak herhangi bir problem oluşmadan tedavi tamamlanır.

Zirkonyum Diş Uygulamaları Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Uygulama diş etlerinde herhangi bir sorunu olmayan kişilerde ortalama bir haftada tamamlanırken, kişinin beğenisi ya da farklılık isteğine bağlı olarak hastanın memnuniyeti en üst seviyede olana kadar birkaç prova ile devam ettirilebilir. Genel olarak zirkonyum kaplama her yaşta yapılabilir. Fakat zorunluluk olmadığı sürece belirli bir yaş kriterine kadar gelişim döneminde olunması ve çene yapısının farklılaşması neticesinde aralanmalar oluşacağı için önerilmez. Ülkemiz genel olarak dünya genelinde oluşan fiyat politikaları içerisinde, en uygun implant tedavileri ve zirkonyum kaplama diş fiyatları ile sağlık turizmine de pozitif etki sağlar. Zirkonyum diş uygulamalarında yapılan işlemler neticesinde kontroller düzenli olarak yaptırıldığında çok uzun yıllar kullanılır. Dişler canlı dokular olup zamanla aşınmalar ile yapısında farklılıklar gözlemlenebilir. Fakat zirkonyum kaplama yapılan dişlerde herhangi bir değişiklik ile karşılaşılmaz. Tüm diş rahatsızlıklarında yapılacak işlemlerden önce genel olarak mevcut ise diş eti hastalığı giderilerek daha sonra kaplama ya da farklı yöntemler ile diş problemi ortadan kaldırılır. Zirkonyum Diş Uygulamaları Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Diş İmplantları Nedir?

İmplantların kendileri cerrahi olarak dişlerin eksik olduğu çene kemiğine yerleştirilen küçük titanyum direkleridir. Bu metal çapalar diş kökü yerine geçer. Kemik titanyum ile bağlanır ve yapay dişler için güçlü bir temel oluşturur. Diş etlerinden çıkan küçük direkler daha sonra implanta tutturulur. Bu direkler yapay yedek dişler için sabit tutturucular sağlar. İmplantlar ayrıca yüz yapısının korunmasına yardımcı olarak dişler eksik olduğunda ortaya çıkan kemik bozulmalarını önler.

Cerrahi İşlem

Çoğu hasta için dental implantların yerleştirilmesi iki cerrahi prosedür içerir. Öncelikle, implantlar çene kemiğinize yerleştirilir. Ameliyattan sonraki ilk üç ila altı ay boyunca, implantlar yavaş yavaş çene kemiğine yapışan dişetlerinin yüzeyinin altındadır. Bu süre zarfında geçici takma diş takabilmeli ve yumuşak bir diyet yapmalısınız. Aynı zamanda, diş hekiminiz yeni yedek dişler oluşturuyor. İmplant çene kemiğine bağlandıktan sonra ikinci aşama başlar. Doktorlarımız implantları ortaya çıkaracak ve diş etlerinden çıkan küçük direkleri ekleyecek ve yapay dişler için çapa görevi görecektir. Yapay dişler yerleştirildiğinde, bu direkler görülmeyecektir. Tüm prosedür genellikle altı ila sekiz ay sürer. Hastaların çoğu günlük yaşamlarında minimum düzeyde bozulma yaşamaktadır.

Cerrahi Gelişmeler

Dental implant teknolojisindeki en son gelişmeleri kullanarak doktorlarımız tek aşamalı implantlar yerleştirebiliyorlar. Bu implantlar, onları ortaya çıkarmak için ikinci bir prosedür gerektirmez, ancak yapay dişler yerleştirilmeden önce en az altı hafta iyileşme süresi gerektirir. İmplantların, cerrahi işlem sayısını en aza indiren bir diş çekimi ile aynı anda yerleştirilebileceği durumlar bile vardır. Dental İmplant yerleştirilmesi, oral ve çene-yüz cerrahı ve restoratif dişhekimi arasındaki ekip çalışmasıdır. Doktorlarımız gerçek implant ameliyatını, ilk diş çekimlerini ve gerekirse kemik greftini yaparken, restoratif dişhekimi (diş hekiminiz) uyuyor ve kalıcı protezi yapıyor. Diş hekiminiz ayrıca implant işlemi sırasında ihtiyaç duyulan geçici protezleri yapacaktır.

Editör: TE Bilisim