EKONOMİ

Türk Telekom, sürdürülebilirlik vizyonunu yansıtmaya devam ediyor

- Türk Telekom Finans Genel Müdür Yardımcısı Kaan Aktan: - "Sürdürülebilirlik vizyonumuzu, gelecek nesillere yaşanabilir, daha yeşil bir dünya bırakma hedefiyle tüm faaliyet alanlarımıza yansıtmaya devam edeceğiz"

İSTANBUL (AA) - Türk Telekom, "Sürdürülebilirlik Komitesi" ile sürdürülebilirlik yaklaşımını tüm faaliyet alanlarına entegre etmek için çalışmalarına devam ediyor.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Türk Telekom, sürdürülebilirlik ilkelerini iş stratejilerinin merkezine yerleştirmeyi sürdürüyor.

Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi'nin (UNGC) 10 temel evrensel ilkesine uygun davranacağına dair taahhüt veren Türk Telekom, "Sürdürülebilirlik Komitesi" ile sürdürülebilirlik yaklaşımını tüm faaliyet alanlarına entegre etmek için çalışmalar yapıyor.

Geçen yıl için koyduğu güneş enerjisinden elde ettiği üretim kapasitesini yüzde 60 artırma hedefine 2022'de ulaşan şirket, bu alandaki faaliyetlerini daha etkin şekilde yürütmek, sürdürülebilirlik yaklaşımının tüm iş süreçlerine entegrasyonunu sağlamak, hedeflere yönelik çalışmaları hayata geçirmek gibi süreçler için 2023'te yönetim kuruluna bağladığı "Sürdürülebilirlik Komitesi" ile bu yaklaşıma verdiği önemi ortaya koyuyor.

Türk Telekom, 2030 itibarıyla Kapsam 1 ve Kapsam 2 emisyonlarında 2020 baz yılına nispeten yüzde 45'lik bir azaltım yapmayı, 2050'de ise "Net Sıfır"ı hedefliyor.

- "GES kurulumları kapsamında kapasiteyi 405,8 MWe'ye çıkardık"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Türk Telekom Finans Genel Müdür Yardımcısı Kaan Aktan, Türk Telekom'un en önemli misyonlarından birinin teknolojiyi iyilik ve faydaya dönüştürmek olduğunu anlattı.

Geleceği iyileştiren teknoloji anlayışlarıyla yeşil dönüşümü hızlandırarak iklim değişikliğiyle mücadele ve enerji verimliliği konusunda önemli çalışmalar yürüttüklerinin altını çizen Aktan, enerji verimliliğine yönelik yatırımlarını hızlandırdıklarını ifade etti.

Aktan, sabit ve mobil altyapılarını her yıl çok önemli yatırımlar yaparak genişlettiklerini, daha fazla aboneye hizmet verdiklerini belirterek, "Diğer taraftan enerji verimliliğine yönelik attığımız adımlarla yıldan yıla enerji tüketimimizi kontrol altında tutuyoruz. 2023'te yayınladığımız 'İletişimle Sürdürülebilir Dönüşüm' temalı Sürdürülebilirlik Raporu'nda da yer verdiğimiz üzere, öncelikli yatırımlarımız arasına aldığımız Güneş Enerji Santrali (GES) kurulumları kapsamında şirketimize tahsis edilen kapasiteyi 405,8 MWe'ye çıkardık." değerlendirmesinde bulundu.

E4 Şarj-Elektrikli Araç Şarj Ağı projeleriyle elektrikli araç kullanıcılarına, her anlamda güvenli, çevreci kesintisiz şarj hizmeti sunmaya başladıkları bilgisini veren Aktan, şunları kaydetti:

"2023 Karbon Saydamlık Projesi (CDP) puanımızı bir önceki yıla göre iki kademe artırarak 'B' yönetim seviyesine taşımak, iklim eylemi konusundaki kararlılığımızın göstergesidir. Kategori puanları karşılaştırmasında hem 'emisyon azaltım girişimleri ve düşük karbonlu ürünler' hem de 'kapsam 1 ve 2 emisyonları (doğrulama dahil)' kategorilerinde en yüksek A notunu elde ettik. Sürdürülebilirlik vizyonumuzu, gelecek nesillere yaşanabilir, daha yeşil bir dünya bırakma hedefiyle tüm faaliyet alanlarımıza yansıtmaya devam edeceğiz."

{ "vars": { "account": "UA-43204872-1" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }