Bayrakların ortak özellikleri hiç kuşkusuz bağımsızlık ve gücü temsil ediyor olmalarıdır. Bayrakların Türk milleti için daha derin ve özel anlamları olduğu bir gerçektir. Bunlardan bazıları; Devlet, bağımsızlık mücadelesi, toprak ve beraberlik olarak sıralanabilir. Bununla birlikte Türk bayrağının bilinmeyen pek çok yönü ve efsaneleri de bulunmaktadır. Bunlardan en bilinenleri;

Osman Bey; Osmanlı Devleti’nin kurucu olan Osman Bey, bir gece rüyasında göğüs kafesinin üzerinde yükselmekte olan ay ve yıldız sembollerini görür. Bu rüyanın etkisinden kurtulamayarak rüyasını çeşitli devlet adamlarıyla paylaşır, alınan ortak bir kararla ilk Osmanlı Devlet bayrağının kırmızı renk üzerine ay ve yıldız olarak yapılmasına karar verilir.

Bayrak Rengi; kırmızı rengin şehitlerimizin al kanını temsilen yapıldığı söylenir.

Ay ve Yıldız Sembolleri; Ay, anlam olarak ilk Türk topluluklarına kadar uzanan bir geçmişe sahiptir. Geçmiş Türk toplumlarında benimsenen gök tanrı inancı ve milliyetçiliği temsil ettiği düşünülmektedir. Yıldız sembolü ise, Türk olmayı ve devleti temsil ettiğine inanılmaktadır.

Türk Bayrağı Nelerde Kullanılır?

Günlük hayat içerisinde Türk bayrağı kullanım alanları çeşitlilik göstermektedir. Genellikle;

Manisa değerli büyüklerini unutmadı Manisa değerli büyüklerini unutmadı
  • Kurum ve kuruluşların bahçeleri,
  • Oda ve masaların üzeri,
  • Toplantı ve sergi salonları,
  • Firma ve kuruluşların giriş yolunda olmakla birlikte, çeşitli amaçlar ve yerler içinde kullanımı mümkündür.

Günümüzde değişen istekler sonucunda bayrak kullanım alanlarının daha da çeşitleneceği bir gerçektir. Bu değişim ve gelişim beraberinde, bayrağın şekil ve boyutlarına, renk ve baskılarına yansımış bu durum göreceli olarak Türk bayrağı fiyatları etkilemiştir.

Türk Bayrağı Ölçüleri ve Özellikleri Nelerdir?

Türk bayrağı ölçü ve özellikleri kullanım amaçları ve kişisel tercihlere göre sıklıkla değişkenlik göstermektedir. Bayrakların Ölçü ve Özelliklerden bahsedecek olursak;

  • Gönder ve flama bayraklar ölçüleri: 70*105 ve 80 *120 cm,
  • Süsleme ve üçgen bayrak ölçüleri: 20*30 ve 50 *75 cm,
  • Makam ve takdim bayrak ölçüleri: 100 * 150 ve 220 * 245 cm,
  • Kırlangıç ve sopalı bayrak ölçüleri: 50 *150 ve 100 *400 cm,
  • Devlet ve yelken bayrak ölçüleri: 75*300 ve 70*250 cm olabilmektedir.

Masa bayrakları başta olmak üzere, pek çok bayrağın ölçü, renk ve boyutlarında kişisel tercihler göz önüne olarak değişiklikler yapılabilir. Yapılacak olan değişiklikler bayrak fiyatları arttırıcı ya da azaltıcı etkisi bulunmaktadır.

Masa Bayrağı Nedir? Masa Bayrağı Nerede Kullanılır?

Masa bayrağı çeşitli bayraklara kıyasla daha küçük boyutlu ve masaların üzerinde yer alacak şekilde üretilen bir bayrak türüdür. Masaların sağ ya da sol köşelerinde konumlandırılmak üzere üretilmiş ve ilk bakışta dikkat çekici birtakım özellikleri bulunmaktadır.

Sıklıkla resmi kurum ve kuruluşların görüşme yapacağı alanlarda, toplu kullanım olanakları bulunan otel ve fuar gibi pek çok kurum ve kuruluş tercih etmektedir. Günümüzde sıklıkla küçük boyutları ve dikkat çekiciliği sebebiyle talep edilmektedir. Tercih edilme sebebi boyutu ve dikkat çekiciliğinin yanı sıra, taşıdığı anlamdan da kaynaklanmaktadır. Genellikle kurum ve kuruluşlar bayrakların yansıttığı güven ve olumlu itibar özelliğinden dolayı tercih etmektedirler. Bu durum firma ve kuruluşlar açısından oldukça önem arz etmektedir.

Masa Bayrak Çeşitleri Nelerdir?

Bayrak çeşitleri, geçmişe göre günümüzde sıklıkla artmış ve artmaya devam etmektedir. Yaygın kullanılan bayrak çeşitleri tekli, ikili, üçlü, T ve L şeklinde olmaktadır. Kurum ve firmanın özel isteklerine göre bayrak çeşitliliği artmakta ve farklı seçeneklerle bayrak üretimi yapılabilmektedir. Bayrağın çeşitliliğini, kullanılacak olan malzeme ve boyutu, renk ve baskı gibi kişisel seçenekler ile tekrardan yapılandırmak mümkündür. Bu durum masa bayrakları olan ilginin artmasına ve kullanım alanlarının çeşitlenmesine neden olmaktadır.