Tıbbi dolgu, dolgu maddelerinin derinin ya da cildin altına enjekte edilmesi ile gerçekleştirilen işlemdir. Doldu maddeleri, deride açığa çıkan derin ve ince kırışıklıkların giderilmesi, ciltte ki çukurların tedavi edilmesi, yara izlerinin yok edilmesi, yanakların daha dolgun hale getirilmesi, ince yapıdaki dudakların daha kalın yapıya ulaşması için kullanılmaktadır.
Ankara dolgu uygulaması tamamlandıktan sonra kısa bir süre içerisinde daha genç bir yapıya bürünmek mümkündür. Yüz bölgesine yapılan dolgu işlemi sayesinde yüzde ki yorgunluk ortadan kaldırılır. Yaşın ilerlemesine bağlı olarak zaman içerisinde boyun, çene, ağız, burun, alın bölgelerinde sarkma ve kırışmalar meydana gelir. Bu bölgelerde ki sarkma ve kırışıklıkların tamamen ortadan kaldırılması ve daha genç bir yapıya bürünmek için yüz dolgusu işlemi başarılı bir şekilde uygulanabilir.
Dolgu İle Tedavi Edilen Bölgeler
Tıbbi dolgunun kullanım alanı oldukça geniştir. Ciltte ki akne ve yara izlerinin giderilmesi, dudakların daha dolgun daha genç bir yapıya ulaşması için kullanılmaktadır. Bunların yanı sıra
Ankara dolgu enjeksiyonu ile tedavi edilen bölgeleri genel olarak sıralamak gerekirse:
- Alın bölgesinde ki çizgiler,
- Yüzde meydana gelen sarkıklar,
- Ağız bölgesinde ki kırışıklıklar,
- İki kaş arasında ki çizgiler,
- Burun kanatları ile dudak köşeleri arasında ki çizgiler,
- Elmacık kemiklerinin daha belirgin hale getirilmesi,
- Ağız kenarından başlayıp çene kısmına doğru uzanan kırışıklıklar,
- Kaşlara şekil verme,
- Burun kaldırtma,
- Ciltte ki sivilce ve yara izlerinin yok edilmesi,
- Dudak hacminin artırılarak dudak şeklinin belirginleştirilmesi, asimetrik dudak yapılarının düzeltilmesi başlıca tedavi edilen bölgeler arasındadır.
Tıbbi Dolgu Nasıl Yapılır?
Tıbbi dolgu maddesi için yarı sentetik ya da sentetik maddeler kullanılabilmektedir. Dolgu uygulaması yapılırken enjektörün yanı sıra kanül kullanılarak da dolgu maddesi cilde uygulanabilir.
Ankara dolgu uygulaması için uygulama yapılacak bölgeye ya da kırışıklıkların olduğu kısma çok ince bir iğne kullanılarak doldu maddesi az az olacak şekilde enjekte edilir. Dolgu enjekte etme işlemi yaklaşık 20-30 dakika arasında değişkenlik göstermektedir. Dolgu işlemine dair sonucu hemen görmeniz mümkündür. Yüz kısmında uyguladığınız alana dolgunluk sağlayarak etkisini göstermektedir. Dolgu maddesinin etkisi ile bölgede var olan kırışıklıklar, sarkıklar minimuma iner veya tamamen yok olur. Bazı durumlarda dolgu maddelerinin kollajen üretimini arttırıcı etkisi bulunmaktadır. Yüz dolgusunun yapılma amacı deride meydana gelen çöküklüğü gidererek yüzün daha genç bir yapıya bürünmesini sağlamaktır. Tıbbi dolgu işlemi yapılarak kısa süre içerisinde genel amaca ulaşılmaktadır. Dolgu uygulaması tamamlandıktan sonra rutin işlerinize kaldığınız yerden devam etmeniz mümkündür. Dolgunun kalıcılık süresi kişiden kişiye değişkenlik göstermekle beraber 8-18 ay şeklindedir. Yüz dolgusu işlemi gerçekleştirildikten sonra en az iki gün ağır spor hareketlerinden uzak durmak gereklidir. Sırt üstü yatmanız yüz dolgunuz açısından daha sağlıklıdır. İşlem sonrası buz kompresi yapmak, hafif masaj uygulaması yapmak yarar sağlar.
Editör: TE Bilisim