ANA MANŞET

Sürdürülebilir Manisa için 'Hareket' Etkinlikleri Düzenlendi

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Avrupa Hareketlilik Haftası boyunca çeşitli etkinliklerle sürdürülebilir yaşamı teşvik etti.

Bisiklet parklarının yapıldığı okullarda öğrenciler bisiklet kullanımına teşvik edilirken, öğrencilere çevre eğitimi verildi ve minikler için geleneksel oyunlar düzenlendi. 'Çocuklar Kitap Okuyor, Trafik Duruyor' etkinliğiyle trafiğe kapatılan yol, okuma alanına dönüştürüldü.

Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında, daha yaşanabilir bir Manisa hedefiyle, Yunusemre ilçesindeki okullara bisiklet park alanları yapıldı ve çocuklar çevre bilinci konusunda eğitildi. Atatürk Kent Parkı'nda ise çocuklar geleneksel oyunlarla eğlenirken, açık havada kitap okuma etkinliği düzenlendi. Hafta boyunca düzenlenen etkinliklerle, sürdürülebilir ulaşım ve çevre dostu projelere dikkat çekildi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanlığı tarafından öğrencilere verilen eğitimlerde, çevre dostu ulaşım, elektrikli otobüsler ve güneş enerjisi projeleri hakkında bilgiler paylaşıldı. Geleneksel oyunlarla çocukların eğlenmesi sağlanırken, dijital ortamdan uzaklaşmaları da hedeflendi.

{ "vars": { "account": "UA-43204872-1" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }