Türkiye Halk Sağlığı Kurumu öncülüğünde Yerel Yönetimlerde Su Güvenilirliği Bölgesel Değerlendirme Toplantısı Manisa’da düzenlendi. Sularda kalite standartlarının arttırılması ve su kalitesinin izlenmesi konusunda yapılabilecek çalışmaların değerlendirildiği toplantıda, bölge illerinin su sorunu da masaya yatırıldı.
Yerel Yönetimlerde Su Güvenilirliği Bölgesel Değerlendirme Toplantısı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu öncülüğünde gerçekleştirildi. Manisa Halk Sağlığı Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde Saruhan Otel’de yapılan toplantıda Manisa Vali Yardımcısı Sıdkı Zehin, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Fuat Uzun, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Çevre Sağlığı Daire Başkanı Dr. Hüseyin İlter, MASKİ Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Ali Öztozlu, Manisa Halk Sağlığı Müdürü Ziya Tay ile diğer kurumların temsilcileri yer aldı. Toplantıda içme suları, kaynak ve doğal mineralli suların hijyenik şartlara uygunluğu ile sularda kalite standartlarının arttırılması, su kalitesinin izlenmesi, denetimi konusunda nelerin yapılması gerektiği tartışıldı. Ayrıca Manisa başta olmak üzere bölge illerinin su sorununun masaya yatırıldığı toplantıda vatandaşlara sağlıklı içme suyu götürülmesi konusunda nelerin yapılması, hangi kontrol mekanizmalarının uygulanması gerektiği ve suyun mikrobiyolojik kalitesinin arttırılması için hangi yöntemlerin kullanılması gerektiği ele alındı.
İçme suyu depolarını yeniliyoruz
Toplantıda konuşan Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Fuat Uzun, Manisa’nın 6360 sayılı yasa ile Büyükşehir olduğunu dile getirerek, ilk aşamada MASKİ Genel Müdürlüğü’nün kuruluş aşamasının gerçekleştirildiğini söyledi. Genel Sekreter Yardımcısı Uzun, “Su güvenliği, insan hayatı için çok önemli. Bu noktada il genelinde mahallerimizin kötü durumda olan içme suyu depolarını yeniliyoruz. Bizler su kalitesini ne kadar arttırırsak ve vatandaşlarımıza kaliteli bir şekilde sunabilirsek en önemli hizmetlerimizden bir tanesi bu olacaktır” dedi. MASKİ Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Ali Öztozlu ise, “MASKİ Genel Müdürlüğümüz il genelinde su depolarının tadilatına büyük önem veriyoruz. İl genelinde 68 tane su deposunun tam kapasiteli bir tadilat ihalesi yapıldı ve bu sonrasında da devam edecek. Ayrıca 35 tanesi güneş enerjili, 168 tane ise şamandıra sistemli tam otomatik klorlama cihazının da depolarımıza montajı yapıldı” dedi.
Editör: TE Bilisim