Manisa Bağcılık Araştırma Enstitüsü, üzüm hasadı etkinliği gerçekleştirdi. Bağcılık Araştırma Enstitüsü'nde düzenlenen üzüm hasadı programına, Manisa Valisi Enver Ünlü, Tarım ve Orman İl Müdürü Metin Öztürk, Manisa Bağcılık Araştırma Enstitüsü Müdürü Akay Ünal katıldı. Bağ bozumu üzümünün erken hasadı yapıldı. Ardından Salihli yangınına müdahale eden çiftçilere teşekkür belgesi Manisa Valisi Enver Ünlü tarafından verildi.

Spil Karası Üzüm Hasadı Başladı (2)

Yıllık 600 milyon liralık üzüm ihracatı yapılıyor

Spil Karası üzümünün hasadını yaptıkları sebebiyle mutluklarını dile getiren Manisa Valisi Enver Ünlü,

"Hep beraber Manisa'mızda üzümün başkentinde verimli Gediz topraklarında, bu bereketli topraklarda Bağcılık Araştırma Enstitüsü çok bilimsel çalışmalar yapan üzüm çeşitleri geliştiren, gurur kaynağımız.

Bağcılık Araştırma Enstitüsü deneme bahçesinde geliştirdiği ve çiftçilerimizin isim babası olduğu Spil Karası çeşidinin erkenci hasadına hep birlikte başlamanın heyecanını, gururunu yaşıyoruz. Bununla birlikte  üzümün başkenti Manisa'mızda hasat sezonu bağ bozumu sezonu başlıyor.

Bundan sonra eylül ayına kadar diğer çeşitlerle beraber büyük bölümünü yüzde 90 yetiştirdiğimiz sultaniye çekirdeksiz üzümün yaş rekoru ve yaklaşık yıllık ülkemize 600 milyon dolar ve üzerinde ihracat geliri getiren sultani çekirdekli üzümümüzün de bundan sonraki dönemde hasadı başlayacak. Tabii bu yıl sıcaklar erken bastırdı. Bundan dolayı bir takım sıkıntılar yaşadık. Dolu zararı hasıl oldu. Ama Tarım ve Orman İl Müdürlüğü'müzün  destekleriyle çiftçilerimize gösterdiği yakın ilgiyle birlikte oradan kaynaklanan zararı en aza indirmeye çalıştık.

İnşallah önümüzdeki yıl onların üzerine de koruyucu fileler temin etmek suretiyle kooperatiflerimiz aracılığıyla  Tarım ve Orman Bakanı'mızla da bu konuyu görüştük. Bu konuda her türlü desteği çiftçilerimize verecek. Her zaman olduğu gibi bugün de yarın da Türk çiftçisinin üretenin, çalışanın yanında olmaya devam edeceklerini ifade ettiler. İnşallah önümüzdeki dönemde bu doludan kaynaklanan zararları güneş yanığı ve benzerlerini önleyebilir  bunu teşvik edeceğiz" diye konuştu.

Dutlulu’dan gazilere gaziler günü mesajı Dutlulu’dan gazilere gaziler günü mesajı

ALİ GÖZEN

Spil Karası Üzüm Hasadı Başladı (3)

Kaynak: manisameydangazetesi.com.tr