SALİHLİ Ticaret ve Sanayi Odası'nın KOSGEB ile yaptığı protokol çerçevesinde düzenlediği 7. Girişimcilik Eğitimi'ne katılan 30 girişimci adayı, hiç fire vermeden eğitimi tamamladı. 9 gün toplam 70 saat boyunca iş planı hazırlamanın inceliklerini öğrenen girişimci adayları, kurs sonunda pasta keserek başarılarını kutladı.
Salihli Ticaret ve Sanayi Odası'nın Manisa KOSGEB Hizmet Merkezi Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlediği girişimcilik seminerlerinin 7.'si, Akıllı Marka ve Pazarlama İletişimi Danışmanlığı firmasından Arman Takan tarafından verildi. Kurs sonunda Salihli TSO'nun Sardes Konferans Salunu'nda bir araya gelen kursiyerler, Oda Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel ve Yönetim Kurulu üyelerinin de katılımıyla bir kutlama yaptı. Kendi yaptıkları özel pastanın yanı sıra, kek ve böreklerle ziyafet çeken girişimci adayları, kaynaşma imkanı buldu.
Kutlamada bir konuşma yapan İbrahim Yüksel, bundan önceki 6 girişimcilik eğitiminde 163 kişiye girişimcilik sertifikası dağıtıldığını, bu son eğitimi tamamlayan 30 kişiyle birlikte toplam sayının 193'e ulaştığını belirtti. Yüksel, sertifika alan kursiyerlerden 39 kişinin kendi işyerini kurarak, ekonomiye katkı sağlamaya başladığını kaydederek, şunları söyledi:
"2005 yılından bu yana odamız bünyesinde yer alan KOSGEB temsilciliğinde oda personeli tarafından hiçbir ücret alınmadan girişimci adaylarına ve KOBİ'lere danışmanlık yapılıyor. Salihli Ticaret ve Sanayi Odası da bu sonuncuyla birlikte 4 yılda toplam 7 girişimcilik eğitimi düzenlendi. Bunlar arasından 39 girişimci bilişim, gıda, konfeksiyon gibi çok farklı alanlarda kendi işini kurdu. İşini kurarak başkalarına da istihdam sağlayan bu girişimcilerden 34'ü ise iş planını hazırlayarak KOSGEB'den hibe ve uygun faizli kredi almaya hak kazandı. Girişimci adayları işyeri açarak hem kendilerine, hem de etrafındaki başka kişilere istihdam olanağı sağlıyor. Salihli Ticaret ve Sanayi Odası yönetimi olarak, işsizliğin azaltılmasında önemli bir katkı sağlayan bu sistemi ve girişimcileri desteklemeye devam edeceğiz. Aynı kentte yaşadıkları halde birbirini tanımayan insanlar girişimcilik kurslarında birbirleriyle kaynaşma imkanı buluyor. Bu bile bizi çok mutlu ediyor."
KOSGEB, girişimcilik eğitimini tamamlayıp belgesini alanlara, işyeri açmaları halinde 30 bin TL'ye kadar hibe, 70 bin TL'ye kadar da "0" faizli, 2 yıl ödemesiz, 2 yılda geri ödemeli uygun destekler sağlıyor.
Editör: TE Bilisim