ANA MANŞET

Manisa’nın Azim Dolu Esnafı, Çalışma Aşkıyla Göz Dolduruyor

Manisa’nın Akhisar ilçesinde 93 yaşındaki Abdül Balolsun, örnek bir yaşam hikayesiyle tüm şehre ilham veriyor. 1958 yılında sağ ayağını kaybetmesine rağmen, 82 yıldır iş hayatına devam eden Abdül Amca, çalışma azmi ve direnciyle herkesin takdirini topluyor.

1931 yılında Akhisar’da doğan Abdül Balolsun, henüz 11 yaşındayken sanayide tabakhanede deri imalatı yapan bir çırak olarak iş hayatına başladı. Zorlu geçen gençlik yıllarında çeşitli işlerde çalıştı. 20 yaşında askere giden Abdül Balolsun, askerlikte katır çavuşluğu yaparken bir katırın tepmesi sonucu sakatlandı. Ayağında kalan nalın kangren yapması nedeniyle 1958 yılında sağ ayağı kesildi. Ancak Abdül Amca, yaşadığı bu olaya rağmen çalışma azminden hiç vazgeçmedi.

Ardından at arabacılığı, marangozluk ve torna işleriyle uğraşan Abdül Balolsun, 1991 yılında bakkallığa başladı. Küçük bir dükkanda bakkal esnaflığını sürdüren Abdül Amca, 82 yıldır durmaksızın çalışma hayatına devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Hasan Geriter ve Manisa Ticaret İl Müdürü Serkan Karabacak tarafından ziyaret edilen Balolsun’a üstün şeref belgesi takdim edildi.

Çalışmanın kendisini mutlu ettiğini belirten Abdül Amca, “Her gün buraya gelmek bana iyi geliyor. Yaşadığım tüm zorluklara rağmen çalışmaktan hiç vazgeçmedim. Hayatta mücadele etmek kadar güzel bir şey yok. Allah bana her şeyi verdi. Çalışan insan mutlu olur. Ekmek paramı kazanmak için hep mücadele ettim. Yoksulluktan yılmadım, çabaladım ve yokluktan varlık yarattım” dedi.

Ayrıca 15 yıl boyunca Çınarspor’da idarecilik yapan Abdül Amca, gençleri sporla buluşturarak onları teşvik etti. Genç yaşlarında Mustafa Kemal Atatürk’ü gören Abdül Amca, hayatı boyunca bir mücadele örneği sergileyerek Manisa halkına ilham kaynağı olmaya devam ediyor.

Akhisar Bakkallar ve Benzerler Esnaf Odası Başkanı Zafer Kara, Abdül Balolsun’un esnaf teşkilatı için önemli bir değer olduğunu belirterek, “Abdül Amcamız 82 yıllık mücadelesiyle tüm esnafa örnek bir isim. Tek ayağı olmasına rağmen engel tanımayan bir yaşam sürdürerek, çalışma azmi ve dürüstlüğüyle hepimize örnek oluyor” dedi.

Abdül Amca, çalışma azmi ve yılmaz karakteriyle tüm Manisa halkının gönlünde taht kurmaya devam ediyor.

{ "vars": { "account": "UA-43204872-1" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }