MANİSA'da son bir ay içinde 6 gencin intihar etmesi, aralarında 2 de lise öğrencisinin bulunması üzerine yetkililer harekete geçti. Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, kentteki tüm okul müdürlerini, rehber öğretmenleri ve okul aile birliği üyelerini toplayarak intihar olaylarının önüne geçilmesi için yapılması gerekenleri anlattı.
Son bir ay içinde Manisa'da çoğunluğunu 15-25 arası gençlerin oluşturduğu intihar olaylarında 2 de lise öğrencisinin yer alması üzerine; Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü harekete geçti. Gençlerin intihardan uzak durmaları için yapılması gerekenleri ve verilebilecek psikolojik destekleri konuşmak üzere Bahçeşehir Koleji'nde toplantı düzenlendi. Toplantıya İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Şengül, RAM Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Bölüm Başkanı Oğuz Gökmen, Psikolojik Danışman Esin Türkoğlu, ilçedeki okulların müdürleri, rehber öğretmenleri ve okul aile birliği üyeleri katıldı.
ÖĞRENCİ VE ÖĞRETMEN YAKINLAŞACAK
Önlem alma gereksinimi duyduklarını belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Şengül, ilk olarak okullardaki rehber öğretmenleri eğitmeye karar verdiklerini söyledi. Bundan sonra öğrencilerle öğretmenlerin daha yakın ilişki kurması için çalışacaklarını belirten Şengül, "Üç önemli unsuru bir araya getirdik. Bu üzücü hadiselerin önüne nasıl geçilebilir, daha sağlıklı psikolojik ortamları nasıl sağlayabiliriz bunları konuştuk. Rehberlik araştırma merkezi uzmanlarından da destek alıyoruz. Bundan sonra rehber öğretmenlerimizle eğitimler yapacağız. Uzmanlaşmış kişileri, sağlık kurumlarında görev yapan sağlıkçıları, üniversite görev yapan kişilerle iletişime geçip rehber öğretmenlerimizi eğiteceğiz. Bu da öğrencilere yansıyacak" dedi.
Psikolojik Danışman Esin Tükoğlu okul müdürlerine, ailelere ve rehber öğretmenlere bilgilendirme yaptı. Gençlerde intihar vakalarının arttığını belirten Türkoğlu, geçen yıl ülkede 15-35 yaş arasında 1053 kişinin intihar yüzünden yaşamını yitirdiğini açıkladı. Türkoğlu, intihar eden kişilerin yüzde 80'i daha önce intihardan söz ettiğini ifade etti. İntihar edenlerin yüzde 80'inin eylemi bir daha denemediğini söyledi. İntiharın bir yardım çığlığı olduğunu ifade eden Türkoğlu, "Daha çok geçiş mevsimleri dediğimiz sonbahar ve ilkbahar mevsimlerinde intihar vakalarında bir artış oluyor" dedi.
İntihar etmekten bahseden kişinin ciddiye alınması gerektiğini dile getiren Türkoğlu, "Çocuk iştahsız olmaya başladıysa, çok fazla ya da çok az uyuyorsa, isyankar ve şiddet içeren davranışlar gösteriyorsa, okul başarısı birden bire düştüyse bunlar mutlaka dikkat edilmeli" diye konuştu. Parçalanmış ailelerde ihmal edilen çocukların intihara daha yatkın olduğu belirtildi.
Editör: TE Bilisim