ANA MANŞET

Manisa’da ikinci yüzyılın ilk Cumhuriyet Bayramı heyecanı

Manisa’da Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 101. yılı büyük bir coşku ve heyecanla kutlanıyor.

İkinci yüzyılın ilk Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk ve Milli Egemenlik Anıtı önünde çelenk sunma töreni düzenlendi. 
Törene, Manisa Valisi Vahdettin Özkan, İyi Parti Manisa Milletvekili Şenol Sunat, Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rana Kibar, Cumhuriyet Başsavcısı Kurtca Eker, İl Jandarma Komutanı İlhan Şen, Manisa Barosu Başkanı Sevgi Aksoy, Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, Şehzadeler ve Yunusemre ilçelerinin kaymakam ve belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, protokol üyeleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
101 öğrenciden Cumhuriyet’in 101. yılına özel halk oyunları gösterisi

Manisa Valisi Özkan, Garnizon Komutanı Piyade Albay Cengiz Güven ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, törende anıta çelenk sundular. Bu anlamlı tören, Manisa tarihinde bir ilke de sahne oldu; Manisa Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı’ndan Gül Kartal, Başkan Zeyrek ile birlikte çelenk sunarak, Manisa tarihinde anıta çelenk sunan ilk kadın zabıta olarak tarihe geçti. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam ederken, Hasan Türek Anadolu Lisesi'nden 101 öğrenci, Cumhuriyet’in 101. yılına özel halk oyunları gösterisi sergiledi.

Kutlamalar, 29 Ekim Salı günü sabah saatlerinde Vali Özkan’ın tebrikleri kabul etmesiyle devam edecek. Programda jandarma tüfekli gösteri grubu, jandarma yakın boğuşma grubu ve halk oyunları ekibinin performansları sergilenecek. Tören geçidi ile sona erecek etkinliklerde, Manisalılar Cumhuriyet coşkusunu doyasıya yaşayacak.

{ "vars": { "account": "UA-43204872-1" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }