Manisa’nın da aralarında bulunduğu 8 pilot ilde başlatılan Esnaf ve Sanatkarların Uyum Yeteneklerinin Arttırılması (ADAPTESK) Projesi’nin bilgilendirme toplantısı, Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nde (MESOB) yapıldı. Proje kapsamında esnaf ve sanatkarın ekonomik değişime yönelik uyum yeteneklerinin artırılması hedefleniyor.
Başta Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) olmak üzere; Manisa, Bursa, Erzurum, Gaziantep, Mersin, Ordu ve Şanlıurfa esnaf ve sanatkarlar odaları birliklerinde, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı AB Koordinasyon Dairesi Başkanlığı’nın iş birliği ile uygulanmaya başlanan ADAPTESK Projesi kapsamında MESOB Konferans Salonu’nda Manisa’daki esnaf ve sanatkara yönelik bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya MESOB Başkanı Hasan Geriter, ADAPTESK Projesi İletişim Uzmanı Nihal Togo, oda başkanları ile esnaf ve sanatkarlar katıldı. Açılış konuşmasını yapan MESOB Başkanı Hasan Geriter, “Esnaf ve Sanatkarların Uyum Yeteneklerinin Arttırılması kısa adıyla ADAPTESK projemiz 31 Temmuz 2015 tarihi itibariyle Ankara’da yapılan açılış toplantısıyla başlamış olup, toplamda 23 ay sürecektir. Proje uygulamalarımız hızla artmaktadır. Projeden 23 bin esnaf ve sanatkarımızın yararlanması amaçlanmıştır. Manisa’da da yaklaşık 3 bin 500 esnaf ve sanatkarımıza eğitim ve danışmanlık hizmeti verilmesi planlanmaktadır. Proje kapsamında; kişisel gelişim eğitimleri, mesleki yeterlilikler, kurumsal kapasitenin arttırılması çalışmaları gerçekleştirilecektir. Katılımlarınızdan dolayı herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Başkan Geriter’in ardından ADAPTESK Projesi İletişim Uzmanı Nihal Togo, katılımcılara ADAPTESK projesi hakkında sunum yaptı. Toplantının amacını sıralayan Togo, “Projeyle, esnaf ve sanatkarların ihtiyaç ve taleplerinin belirlenmesi, projenin esnaf ve sanatkar için yarattığı sonuç ve etkilerin değerlendirilmesi, esnaf ve sanatkarların profesyonel kurumlar ve KOSGEB, İŞKUR gibi diğer paydaşlar tarafından sunulmakta olan hizmetlere ilişkin farkındalığının arttılması amaçlanıyor. Ayrıca kayıtlı istihdam ve istihdam teşviklerine ilişkin farkındalığın arttırılması ve mesleki yeterlilik belgesi sahibi çalışanların istihdam edilmesine ilişkin farkındalığın arttırmayı amaçlıyoruz.” dedi.
TESK’e bağlı odalar, birlikler ve eğitim danışmanlık merkezleri aracılığıyla; 8 ilde 23 ay boyunca farklı sektörlerdeki 23 bin 250 esnaf ve sanatkarın ekonomik değişime yönelik uyum ve yeteneklerinin arttırılacağını belirten Togo, bu projeyle sürdürülebilir eğitim ve danışmanlık modelinin oluşturulacağı ve ülke genelinde yaygınlaştırılacağını söyledi.
Editör: TE Bilisim