ANA MANŞET

İyi Parti Manisa İl Başkanı İksir: "Kadınlarımızı korumayan bu iktidar, bu vebalin altında ezilecektir!"

İYİ Parti Manisa İl Başkanı Av. Ali Zafer İksir, boşanmak istediği eşi tarafından öldürülen Selda Eller cinayeti ile ilgili sert açıklamalarda bulundu. Kadına yönelik şiddetin her geçen gün arttığını belirten İksir, hükümetin bu konuda yetersiz kaldığını ve gerekli adımları atmadığını söyledi.

Başkan İksir, "Kadına yönelik şiddet, ülkemizin kanayan yarası haline gelmiştir. Geçtiğimiz gün Manisa’da, Yunusemre ilçemizde boşanma aşamasında olduğu eşi tarafından öldürülen Selda Eller kardeşimize Allah’tan rahmet, ailesine başsağlığı diliyorum. Ancak, bu olay hükümetin kadınları koruma konusundaki acizliğini bir kez daha gözler önüne serdi" dedi.

"Devlet üç maymunu oynuyor"

İksir, hükümeti kadına yönelik şiddetle mücadelede yetersiz kalmakla suçladı ve İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılmasını eleştirerek şu ifadeleri kullandı: "Kadına şiddet konusundaki yasal düzenlemeler yetersiz kalmakta, var olan yasalar ise doğru şekilde uygulanmamaktadır. Kadın cinayetlerinin önlenmesi için caydırıcı cezalar ve etkili politikalar hayata geçirilmemektedir. Hükümet, kadına şiddet konusunda üç maymunu oynuyor. Bu kabul edilemez!"

"Kadınların Özgür ve Güven İçinde Yaşayacağı Bir Türkiye İçin Mücadelemiz Sürecek"

Kadınların özgür ve güvenli bir Türkiye’de yaşaması için mücadeleye devam edeceklerini belirten İksir, "Biz İYİ Parti olarak kadına yönelik her türlü şiddetin karşısında dimdik duracağız. Kadınların sesi, bizim gücümüz olacak! Kadınlarımızı korumayan bu iktidar, bu vebalin altında ezilecektir!" dedi.

{ "vars": { "account": "UA-43204872-1" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }